[ LOVELORD @ 25.06.2010. 00:10 ] @
Znaci uzeo sam ovaj modem koji ima vise portova, ali imam cesto problem u drugoj sobi ne moze da nadje internet kada se upali racunar.

Takodje i kada upali protok je tako los, da je to neverovatno. Kao da svu konekciju preuzima jedan racunar.

Privezana su dva racunara. Ovaj sto je kablom od 70 cm na port 2 i kablom od 20 metara na port 4. Taj na portu 4 nema nikakvu konekciju.

Kako podesiti da konekcija na oba racunara bude ista?
[ calexx @ 25.06.2010. 09:44 ] @
Ja bih počeo od kabla. Da li je sigurno ispravan i da li je rađen po standardu? Promeni portove ili samo otkači taj koji dobro radi i verovatno će opet onaj dugačak kabl da radi loše. Već sam pominjao da sam pre nekoliko meseci imao sličan slučaj, kabl od 50m nije uopšte radio a kabl od 20m je malo imao malo nije imao signal. Svi pinovi dobro provezani ali po slučajnom rasporedu, prevezali smo po propisu i odmah sve radi bez greške.

Ipak, na tom ruteru ne možeš da podeliš konekciju po želji, jedino da koristiš neki softverski način. U principu će da se link deli ravnomerno osim ako jedan od njih ne vuče neki p2p ili multidownload, onda će da povuče taman toliko da drugi jedva radi.