[ darkodav @ 26.06.2010. 10:35 ] @
Pozdrav

Imam problem sa identifikacijom poziva preko dial up modema. Nabavio sam dva programa koji podrzavaju identifikaciju poziva. Problem je taj sto uopste mi ne pokazuje broj koji zove, pa cak i onaj koji je u imeniku. Programi su VentaFax 6 i jedan mali program koji je napravio jedan moj prijatelj i koji radi na isdn liniji. Ja imam obicnu liniju. Identifikacija poziva kao opcija mi je ukljucena, proverio sam na 9813, kada sam ih zvao rekli su mi da prijavim kvar na 977 i to sam uradio. Elem, devojka koja se javila na broju 977 me je ubedjivala kako treba da posedujem iskljucivo aparat (telefon) koji podrzava id. Da li je to tacno? Ja hocu da pricam preko modema, mislim sta ce mi aparat za tako nesto. Po meni je potreban sw i modem i nista vise ili gresim u necemu. Da li se razlikuju modemi i koji treba da uzmem a da radi. Imam Conexant modem. Kada zovem broj pojavi se popup kao detekcija ali nikako da se pojavi broj koji zove. Da li moze neko da mi objasni gde gresim i sta treba da uradim?


Zahvaljujem se.
[ amandic @ 20.08.2010. 09:49 ] @
Ako imas mogucnost, prvo provjeri da li identifikacija radi pravilno na obicnom aparatu sa CID. Postoji mogucnost da ti problem pravi ADSL koji mozda imas prikljucen na toj liniji.
[ Iksi @ 23.08.2010. 00:23 ] @
eee kod mene je upravo taj problem :(( i ne nam kako da ga resim, dakle od
kako je uveden adsl meni ne radi identifikacija preko dial-up modema ali
preko obicnog tel je sve ok
[ amandic @ 23.08.2010. 21:54 ] @
Provjeri kako ti je postavljen ADSL splitter. Trebalo bi da je on prvi, a na njegov "phone" izlaz se kace svi telefoni, dial-up modemi i sl. Ako ne mozes rijesiti problem pomocu samo jednog splittera, onda kupi negdje DSL filter. On ima samo izlaz za telefon, a ukljucuje se u telefonsku uticnicu.