[ GANDRAKG @ 27.06.2010. 07:16 ] @
| Na znam da li sam pogodio forum ali mislim da je to to. Kupio sam JVC SP-MXS68K motor driven speaker system. Snaga 50W, 6 OHMS. Zvuznici rade lepo, ali je bas nesto tanji. Sad me interesuje sta mu znaci motor driven, pozadi na kutijama se nalaze prikljčci sa po četiri otvora. Kako da priklčjucim napajanje ili sta vec na te priključke da bi se pokrenuo taj motor i dao bolje basove
Pozzz |
[ michabass @ 27.06.2010. 10:09 ] @
[ zeoN_Rider @ 27.06.2010. 10:20 ] @
Lepo piše ispod konektora da je u pitanju neka kontrola !
Ajd skini tu zadnju ploču i slikaj, možda nekome sine ideja čemu to služi!
Pozdrav zeoN_Rider
[ GANDRAKG @ 27.06.2010. 10:59 ] @
Evo fotografisao sam zadnju stranu zvucnika. Samo da provalim kako da uploadujem foto.

[ zeoN_Rider @ 27.06.2010. 11:41 ] @
To smo već videli, Ja napisah da skineš tu ploču sa konektorima!
Pozdrav zeoN_Rider
[ GANDRAKG @ 27.06.2010. 16:11 ] @
Nisam te razumeo. Evo skinuo sam plocicu ali tu nema sta da se vidi

[ 1OXB @ 27.06.2010. 17:26 ] @
A sta mislis da li ceo svet pod pojmom MOTOR podrazumeva isto sto i mi - mehanicku spravu koja se okrece pogonjena nekim gorivom ili strujom?
[ newtesla @ 27.06.2010. 18:42 ] @
Ja bih samo dodao da je model JVC SP-MXS6BK ... B, ne 8.
[ goranmar @ 27.06.2010. 18:48 ] @
@ Gandrakg
Čestitam! Baš sam danas hteo da ih kupim :-)
Elem, u pitanju su zvučnici namenjeni za monitoring, a to znači da se slušaju iz blizine, i da im je preciznost primarna osobina a ne "debeo" ili kakav već bas očekuješ. Iz istog razloga se na poledjini nalazi kontrolni konektor gde se povezuju posebni kablovi kojima pojačavač snage nadzire signal direktno na konektorima drajvera (neka vrsta povratne sprege koja uključuje i impedansu kablova). Ako te zbunjuje ono "motor driven", nije u pitanju nikakvo motorče, već tehnika kojom se prati struja kroz drajver i uključuje u povratnu spregu čime se neutrališe efekat rezonanse drajvera i još neke stvari...Ali ti kao iskusan poznavaoc zvučnika to verovatno već znaš jer si stigao i da ih otvoriš. :-)
Prijatno slušanje!
[ GANDRAKG @ 27.06.2010. 22:19 ] @
Zvucnici su za mog sina i on je taj koji se razume u zvuk a ne ja. Jednostavno me je interesovalo za sta sluze priključci pozadi, sad mi je malo jasnije, nema razloga za cinizmom.
Vidim da smo iz istog grada, bolje je da se cujemo i da ih cujes pa da mi das strucno misljenje
Pozz
[Ovu poruku je menjao GANDRAKG dana 27.06.2010. u 23:38 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.