[ Svabo @ 29.06.2010. 20:43 ] @
Pozdrav ljudi, do sada kada god bi postavio pitanje uspjeli ste da mi pomognete, tako da se opet vama obracam.

Naime,

imam par uposlenika, i zelim da izvrsim provjeru njihovog rada.

Znaci imam vise tabela, u kojima provjeravam radno vrijeme, transakcije, ostalo, u toku dana itd.

Eh sada posto radim JOIN svih tih tabela: Radno vrijeme, Transakcije, ostalo, ukoliko prilikom JOIN u jednoj od ove 3 tabele nema ispunjenih podataka za odredjenog uposlenika, nece mi nikako izbaciti podatke za tog uposlenika.

Npr. Jedan uposlenik XY ima evidentirano radno vrijeme, transakcije ali nema podataka u tabeli ostalo, u tom JOINu nece mi prikazati nista od tog uposlenika.

Dok recimo uposlenik XX ima sve: radno v., transakcije i ostalo i sasvim normalno izbaci sve zeljene podatke.

Moze li pomoc oko ovoga, kako da ovo zaobidjem, dakle ukoliko nema vrijednosti u odredjenoj tabeli, da mi ipak prikaze podatke za tog uposlenika koje ima na raspolaganju.
[ biske86 @ 29.06.2010. 21:47 ] @
Potreban ti je LEFT JOIN ili RIGHT JOIN zavisno kako poređaš tabele. Kad staviš samo JOIN podrazumeva se da je to INNER JOIN. Pogledaj po googlu na temu LEFT JOIN i RIGHT JOIN-a.