[ Cyberghost @ 01.07.2010. 20:15 ] @
Razvijam sistem za online porucivanje robe (usko specijalizovan).
Na formi za dodavanje artikla u korpu imam Text box i dugme.
Kada kliknem na dugme uzastopno misem vise puta on toliko puta doda zapis u bazu.
To sam sprecio sledecim kodom:

Code:
<input type='submit' name='submit' value='U korpu' class='korpa' onClick='disabled=true;this.poruciForm.submit();return true;' />"

I to besprekorno funkcionise u Mozili dok u IE kada kliknem na dugme ono ode u disable ali se ne izvrsi submit !

Bio bih zahvalan ako neko ima neki JavaScript koji ovo sprecava.
[ Nikola Poša @ 01.07.2010. 20:47 ] @
A šta ti je ovo this.poruciForm.submit()? Jel se "poruciForm" odnosi na name/id te tvoje forme? Zar ne treba onda document.poruciForm.submit() ili tako nešto? I zašto si onda stavio da je taj to dugme tipa "submit", a ne "button" ako si već odlučio da na onclick event radiš submit-ovanje forme? Probaj da za onclick događaj staviš ovako nešto: onclick="document.poruciForm.submit(); this.disabled=true;".
[ Nikola Poša @ 01.07.2010. 20:53 ] @
btw Druga varijanta bi bila da probaš da na samu formu bind-uješ submit event, pa da onda tu odradiš disable-ovanje submit button-a, npr.:
Code:
<form name="forma" onsubmit="document.forma.submit.disabled=true; return true;">
//ostatak koda
<input type="submit" name="submit" value="U korpu" />
</form>
[ Cyberghost @ 01.07.2010. 21:01 ] @
Preradio sa ovim sto si mi ispisao ali ne blokira visestruki klik na dugme.
Postoji sigurno nesto sto nije ispravno napisano.
Moracu da preradim celu formu za unos i submit vrednosti pa da postujem deo forme pa da vidimo.
[ afwt @ 02.07.2010. 01:26 ] @
Najjednostavnije resenje ti je sledece: izbaci srednju naredbu u onclick-u (odnosi se na tvoj pocetni kod).

Dakle, umesto:
Code:

<input type='submit' name='submit' value='U korpu' class='korpa' onClick='disabled=true;this.poruciForm.submit();return true;' />

samo:
Code:

<input type='submit' name='submit' value='U korpu' class='korpa' onClick='disabled=true;return true;' />

Pojasnjenje: input tag ti je vec tipa "submit", sto znaci da ce on sam automatski uraditi submit forme....ako na kraju nemas "return false", sto nemas. False zaustavlja, a sve ostalo daje "ok to go", pa ce se forma sama submitovati.
Sve sto tvoje dugme treba da uradi je da se samoiskljuci. Cak i zadnji red mozes da izbacis. Dakle:
Code:

<input type='submit' name='submit' value='U korpu' class='korpa' onClick='disabled=true;' />

Tebi se problem i javio bas u toj srednjoj liniji. Naime, browseri drugacije pristupaju HTML elementima. A ti si podrzavao samo jednu vrstu browsera. Kapish?

P.S. PA JA TEK SAD VIDIM! Zaboravio si "this." pre "disabled = true", nije ni cudo da ti ne iskljucuje dugme...

Dakle:

Code:

<input type='submit' name='submit' value='U korpu' class='korpa' onClick='this.disabled=true;' />