[ mrkii @ 02.07.2010. 05:56 ] @
DA li postoji takav program? Stos je da otkrijem da li je moj novi laptop u stvari polovan, tj vec koriscen neko vreme. PS. originalni OS je linux koji je danas preinstaliran u Windows 7. |
[ mrkii @ 02.07.2010. 05:56 ] @
[ Shadowed @ 02.07.2010. 06:35 ] @
Mislim da nigde u kompu ne postoji takva informacija. Tj. jedino mesto gde bi bilo bi bio bios, ali koliko je meni poznato - nema te informacije.
Postoji program, tj. mislim da sam to u Everest-u video, koji na osnovu event log-a u windows-u racuna priblizan ukupni uptime ali to je samo od instalacije tog Windows-a. Pretpostavljam da bi koristili tu informaciju koju trazis da postoji. [ Miroslav Cvejić @ 02.07.2010. 09:17 ] @
Možeš iz S.M.A.R.T. da pročitaš koliko sati je radio hard disk i/ili koliko puta je upaljen.
[ miroslavL @ 02.07.2010. 11:54 ] @
Da si ostavio Linux mogao si videti ;) - na Ubuntu: System/Administration/Disk Utility/odabereš-svoj-hard/SMART Data.
![]() Skoro tri godine pod svim OS :) [ Djetvan @ 02.07.2010. 18:35 ] @
@mrkii
Brzopleto si izbrisao dobar operativni sistem a mogao si pored njega da instaliraš Windows 7 pa da imaš dual boot i podatke o kompu. Sem toga odlična stvar je i što iz Linuxa imaš pristup i Windowsovim particijama. Evo ja sam ovom prilikom programom Disk Utility na Linuxu napravio sliku hard diska na kojem je instaliran Windows XP i sa copy i paste prebacio je na Windows. Vidi se koliko je stara ova instalacija Windowsa na mom računaru. ![]() Uploaded with ImageShack.us [ mrkii @ 02.07.2010. 21:42 ] @
Hvala svima na odgovorima :)
Citat: Miroslav Cvejić: Možeš iz S.M.A.R.T. da pročitaš koliko sati je radio hard disk i/ili koliko puta je upaljen. Sta je smart? Google kaze da je neki auto :) Evo sta sam nasao na drugom forumu: "Hiren's boot cd -> HDD Health" Probacu ovo i "smart". [ lil_max @ 09.07.2010. 15:08 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|