[ a1200 @ 02.07.2010. 18:30 ] @
Citat:

Rat za plantažu višanja

Zbog angažovanja fizičkog obezbeđenja koje je zauzelo voćnjak i preotelo berbu višanja kod Tomaševca, zasađenih na 325 hektara, direktor firme Barzda grup iz Sremskih Karlovaca, Živan Jojić podneo je više tužbi nadležnim sudovima i policiji.

Berbu višanja obezbeđuje policija
Plantaža, nedaleko od Zrenjanina, zauzeta je u četvrtak, a Jojić je danas tužbe i prijave podneo protiv firme Šeri JJ iz Crepaje i preduzeća APTG Junajted iz Beograda.

Na toj plantaži, na nekadašnjem posedu zemljoradničke zadruge u Tomaševcu, danas višnje bere više desetina sezonaca,ali za gazde iz Crepaje i Beograda, a sve to odvija se uz prisustvo zrenjaninske policije.

Najveća plantaža višanja, ne samo u Banatu nego i u Srbiji, podignuta je zajedničkim ulaganjem tomaševačke zadruge i preduzeća Lid lajn kompani iz Beograda pre 12 godina, kada su započeli i njihovi imovinski i drugi sporovi.

Ortaci iz Tomaševca i Beograda osnovali su i zajedničku firmu LLT Agro , ali je ona brzo propala, da bi se pojavila firma APTG Junajted., koja je, kako tvrdi, od Lid lajn kompani kupila zasade.

Ove godine u zamršene imovinske i pravne odnose uvedena je i firma Šeri JJ , čiji su sezonci započeli berbu, da bi 25. juna u plantažu, uz pratnju policije i sudskih izvršitelja, u voćnjak ušli nadničari firme Brazda, a po rešenju Privrednog suda u Zrenjaninu.

Berači su punili gajbice šest dana, koliko im je to vreme dozvoljavalo, za račun Brazde , sve do četvrtka u jutarnjim časovima, kada je voćnjak preotet, upadom nepoznatog obezbeđenja.

Posle ulaska u plantažu, nepoznata lica postavila su kapiju i onemogućili oko 300 sezonskih radnika da sa mehanizacijom i opremom nastave berbu višanja.

Prema navodima iz krivične prijave, Brazdi je juče oduzeto oko 1.200 kilograma višanja, zatečenih u gajbicama, a sa plantaže su isterani njeni radnici obezbeđenja.


http://www.vesti-online.com/Ve.../64814/Rat-za-plantazu-visanja

Sta nama mogu sudske odluke i izvrsitelji, kad smo jaci... a zakona nema...

I onda neko ima obrza da prica o "Evropskoj Srbiji", "integracijama", demokratiji, slobodama... umesto toga bolje bi im bilo da se pozabave uvodjenjem reda i zakona.
Ovo je bre mafijaska prcija, tj. pravi divlji zapad.
[ Horvat @ 02.07.2010. 18:48 ] @
wtf?!?!

taj "seri jj" (verovatno cherry jj) je samo usao i poceo da bere i to jos na oci panduracije?!!?
[ a1200 @ 02.07.2010. 19:25 ] @
Nejasno je... ali izgleda da su sacekali da policija i izvrsitelji odu, pa onda, iako znaju da je doneto sudsko resenje ko to treba da bere, izvrsili otimacinu...
Najboje od svega je sto se ti likovi zovu "obezbedjenje", mislim sta oni obezbedjuju - ah, interese strane koja vishe plati... moze i tako...

Ovo bre lici na one vesterne sa Clint Eastwood-om, gde zli zemljovlasnik ucenjuje i drzi ceo grad pod kontrolom... gde je on zakon/sudija/izvrsitelj.
[ burex @ 02.07.2010. 20:09 ] @
Citat:
Prvo im oteli kuću, pa ih još i pretukli

Pančevo - Bračni par pančevačkih penzionera Ilona i Žarko Matić iz Pančeva pretučeni su u svojoj staroj kući u Ruskom Selu kod Kikinde. Oni su tri dana proveli u kući koju su hteli da pripreme za leto, ali kada su četvrtog dana otišli do seoskog groblja, u kuću se uselila brojna romska porodica. Pošto su pokušali da se sa njima objasne i iz kuće izvuku uspomene i ušteđevinu, dobili su teške batine.

http://www.blic.rs/Vesti/Vojvo...teli-kucu-pa-ih-jos-i-pretukli
[ Ivan Dimkovic @ 02.07.2010. 20:17 ] @
Hahahaha verovatno su iz Seri JJ vise platili tarifu pandurima i to je to...

Ahahahahahaha kakav texas - "Guns for hire" haahhahahahah
[ flighter_022 @ 02.07.2010. 20:32 ] @
.cal 50 snajper sa 1500 metara, i samo jedan metak... razbezali bi se kad bi prvi pao ;)
[ Hadžihalef @ 02.07.2010. 20:46 ] @
A šta ste vi očekivali u zemlji koja na ovaj način i ovakvim kadrovskim gromadama popunjava Usrani, pardon, Ustavni sud:
Citat:
Sudije ustavnog suda: da li može veća blamaža?
http://www.pescanik.net/content/view/5276/97/

..tako daaa...mis'im...

...vreme je da ukiselite motke u gomnjivu jamu.
[ mmix @ 03.07.2010. 15:33 ] @
Citat:
flighter_022: .cal 50 snajper sa 1500 metara, i samo jedan metak... razbezali bi se kad bi prvi pao


Si lud, zasticeno to ko beli medvedi, jos mozes i da zaglavis robiju za ovu recenicu. Jos sad amnestirano odgovornosti i pusteno sa lanca, bice problema. Ovde u pancevu su se uselili u svaku supu koja nije imala katanac (i u neke koje jesu imale), provalili su i uselili se u staru Jevresjku sinagogu i u neku prirucnu supu koju je neki intelektualac podigao na keju. Ti objekti nemaju elementarne uslove za zivot pa novi stanari obavljaju nuzdu gde stignu i ti objekti smrde uzasno. Plus sto jos sad sede na keju i sikaniraju prolaznike i bojim se da ce biti velikih problema ako situacija u Pancevu eskalira kao u Jabuci.

A sto se tice Sherija pa skoro je bilo i ono oruzano preuzimanje firme u Beogradu. Pinkertonovci su sad moderni u Srbiji, kao u Americi 1800'ih.
[ Horvat @ 03.07.2010. 15:51 ] @
Citat:
mmix:provalili su i uselili se u staru Jevresjku sinagogu


zar nije sinagoga jos 50ih srusena?
---
i sta je epilog ove price? ovi kradu uz zastitu "sikjuritija" dok panduri ne smeju da udju na posed?
[ vladd @ 03.07.2010. 19:35 ] @
Lepe ste odgovore davali na temu "sta cu da radim kada se ukinu vize...."..

Mogu i ova cudjenja da se dopisu. Readmisija stize bez pompe, bez velikih i veselih tekstova i slikanja politicara..

Samo se osvane sa novim komsilukom, koji ne zna vise ni gde ce sa sobom..

Ovo je sitna transa, nekih 40-ak hiljada jedinki..a pristize jos pet puta toliko..

Mislim da ce biti zabavno i tesko..mada, bolje i to nego cekati vizu za Grcku

Da neko ne pomisli da sam sarkastican, jednostavno, casu meda jos niko ne popi....


Poz
[ mmix @ 03.07.2010. 21:17 ] @
zar nije sinagoga jos 50ih srusena?
---

1956-e. E sad kako i zasto je srusena imas tvrdnji koliko i pancevaca :) U svakom slucaju na tom mestu do ulice je bila kuca koja je adaptirana od aneksa srusene sinagoge, pa je to posle komunista uzela valjda neka jevresjka organizacija i od toga napraivla jevrejsku opstinu koja je u medjuvremenu izgorela (opet, kako i zasto je misterija). Mi to nekako zovemo jevrejska opstina, neko zove sinagoga, iako nije ni jedno i naravno nije sluzilo nicemu i nikome. Bar do sada.
[ Kovacevic Vladimir @ 05.07.2010. 22:21 ] @
Citat:
vladd
Samo se osvane sa novim komsilukom, koji ne zna vise ni gde ce sa sobom..

Ovo je sitna transa, nekih 40-ak hiljada jedinki..a pristize jos pet puta toliko...


Već se primećuje po gradovima Vojvodine neka nova grupacija ljudi, koja ispituje sredinu u koju je stigla.
Verovatno imaju neku ušteđevinu, jer guraju na parkirališta puna kolica iz Marketa, sede po kafićima...a ima i onih tetoviranih likova mrkog pogleda (obično idu dvojica).
Prvi talas. Dođe mu kao izviđački vod, sprema izveštaj o utiscima i reakciji domorodaca.
Pošto su domorodačka plemena u velikim problemima, koje su stvorile podzemne vode i poplave, pa ih ne interesuje ništa osim spasavanja kuća i prikupljanje ono malo plodova iz bašti ili osakaćenih voćnjaka, izveštaj izviđačkog voda će biti povoljan za dolazak sledeće tranše Novog Komšiluka.

Koja će se nova_pravila_ponašanja uspostaviti, biće u sledećem izveštaju, najverovatnije, nekog organa reda i mira.

Pozdrav