[ creepy @ 05.07.2010. 13:36 ] @
Imam problem u WIFI linku. Podigao sam dva mikrotika na p4 i p3 masinama, p3 masina se nalazi pod mojim krovom i ima izlaz na net preko etherneta. Na njoj mi se nalazi jedan Wlan adapter koji je na 5ghz (kanal je 5300), on je u AP modu. Druga masina (P4) je u vodonepropusnom kucistu, ima dva wlan adaptera, jedan je na 5ghz i sluzi za link na p3 masinu, dok je drugi adapter na 2,4ghz. Na njemu je omni antena i na njoj mi je nakacen jedan klijent koji je 2km daleko i ima extra link sa ReinkJet gridom na 24 dbi. daljina izmedju p3 i p4 masina je oko 1km, a link mi non-stop osciluje 48Mbit/54Mbit i onda padne na 6Mbit sto bude katastrofa. Sta da radim i kako da pomognem sebi? Zelim samo da mi Link radi stabilno kao sto mi je stabilna veza izmedju Tp-linkove omnice i grida kod klijenta (to radi na 54Mbit, ap koji je u klijentskom modu belezi 34dbi stabilnog signala. ) Mreza izgleda ovako: ![]() Uploaded with ImageShack.us Mozda nisam dobro usmerio antene jednu u drugu ili sta da radim. Koax kablovi su mi maksimalno kratki... |