[ Lord_Sauron @ 20.01.2004. 21:04 ] @
Imam jedan problem. Iz Herceg-Novog sam i jedan sam od osnivaca trenutno jedine wireless mreze u okolini. Mreza je inace privatna i povezana na 2Mbps DSL Link. Imam jedan problem. Posto je glavni (trenutno jedini) Access Point u IGALU, ja iz Kumbora gdje zivim nemogu pristupiti mrezi jer nemam vizuelan kontakt sa zgradom na kojoj je AP. Posle duzeg razmisljanja dosao sam do rjesenja ali treba mi pomoc oko tehnicke realizacije..... Postavio bih nesto kao "preusmjerivac" Evo kako bi to trebalo da izgleda: ![]() Da pojasnim: - Lokacija 1: To je lokacija gdje se nalazi AccessPoint povezan na DSL Link. Njemu pristupa pet korisnika iz okoline. DSL - Prestige *** sa integrisanim DHCP serverom Omni direkciona antena. - Lokacija 2: Mjesto gdje se ja nalazim i odakle nemam vizuelan kontakt sa AP-om Parabola.... - Lokacija 3: Mjesto na brdu sa kojeg je moguce ostvariti vizuelan kontakt sa obje lokacije. Prema glavnom AP-u ide parabola Prema meni ide usmjerena YAGI antena Problem koji se javlja je tehnicko rjesenje "lokacije 3" Evo dva grafikona kako sam ja zamislio da to treba da izgleda. ![]() Ova slika predstavlja neki uredjaj koji bi davao konekciju sa glavnim AP-om meni i mrezi na toj lokaciji. ![]() Ovo bi predstavljalo vezu dva AccessPointa na toj lokaciji. Jedan AccessPoint bi bio setovan kao EndPoint (onaj koji je povezan sa glavnim AP-om) i drugi koji bi bio u Workgroup Mode (na koga se ja povezujem) Njih dvoje bi medjusobno bili povezani preko HUB-a da bi i ta mreza na toj lokaziji mogla imati vezu sa glavnim AP-om Nadam se da je bar neko skontao sta zelim uraditi. Znaci jos jednom......da ponovim sta mi treba. Treba mi tehnicko resenje prve slike pod uslovom da korisnici mogu da se povezu bilo da upere antene prema Lokaciji 1 ili Lokaciji 3. Ako neko ima neko tehnicko resenje neka se obavezno javi. Pozdrav Marko [email protected] |