Bila je tema pre nekoliko godina o bar kodvima
http://www.elitesecurity.org/t159893-0#1044648
Ima u temi i komentar o upotrebi fontova, sto moze biti problematicno ponekad, i kako se neki problemi sa upotrebom fontova mogu zaobici.
Uglavnom, ako ti treba samo barkod, bilo kojeg tipa, bolje je da koristis Access kod koji je dat u jednoj od poruka gorepomenute tema. Ne trebaju nikakvi DLL ni OCX, niti fontovi. Imas punu kontrolu nad stampanjem i velicinom barcoda. Imas tamo funkcije za generisanje barkodova tip 3of9 i tipa 128. Tip 39 radi za stringove do 15-16 karaktera, a za vise treba to 128. Ovo ti ogranicavaju citaci barkodova, koji traze da barkod na papiru bude u odredjenim granicama. Barkod na papiru ne sme biti nizi od 0.5 cmo niti siri od 5-6 cm mislim. Visina je neogranicena. Sirina zavisi i od gustine crtica. Ako ima previse crtica na maloj sirini, skener to ne moze da procita. barkod 128 dozvoljava vise crtica po jedinici sirine nego 39. Otuda ono da za do 15 karaktera koristis 39 a preko toga koristis 128.
Veruj mi na rec, ovo ne pricam teorijski, ima vec 15 godina od kako se bavim barkodovima. Nije nuklearna fizika, ali ima dosta mesta gde mogu stvari da krenu naopako. probao sam svasta, fontove, specijalne kontrole, ali nista nije radilo kao jednsotavan VBA kod koji je covek po imenu James Mercanti ostavio besplatno na internetu.