[ starkg @ 09.07.2010. 12:37 ] @
Bila je ova tema pa gotovo svuda ne samo na ovom forumu, trazio sam a automatska pretraga je izbacila nesto iz 2007, ali sa mikrotik-om koga ja nemam. Ogranicenje interneta (kod mene) je reseno softverski instalirano na svakom racunaru, ima 4 racunara delimo vezu od 8mb (sbb), imali smo net limiter kao probni nismo mogli da platimo licencu otpao je a nekako imali smo problema i sa njim kratko je bilo ne znam tacno, na kraju uzeli smo licencirana dva DU Super controlera koji ogranicava net, niko od nas nije pokvaren da menja brzinu nego problem je kada radi dobar torent i recimo jos neki downloader probija limit og 256kb, vuce i preko 700kb, te online gaming nije moguc bez trzanja, jeli postoji neko ogranicenje recimo u comand promtu za ogranicavanje upload-a i dow-na (lupio sam primer) ili neko ogranicenje softversko koje moze ograniciti mrezni adapter, i prenos podataka kroz mrezu nije bitan i po cenu toga da net radi zakucano 256kb ajd ok varijacije o 10% ali ovo je haos, imamo riter D-link DIR 100 , naravno on nema ovu opciju kao i svi ruteri u klasi od 3000-4000 hiljada din.Ako postoji neko pouzdano softversko resenje naravno besplatno je najbolje vi recite.Dakle instalirao bi limit na svakom racunaru, a da nije na odmet i win7 jeste da ima samo jedan racunar ali potrebno je. Dakle ovo sto sam izneo je pouzdano dva korisnika nisu bila tu iskljucena su sa mreze , kod druga pusten torent + obican dovnload a ja igrao multyplayer dakle ovo smo testirali, za nov torent nevazi ogranicenje on jede vezu.... Drugo pitanje bi bilo koliko kosta mikrotik koji bi ogranicio ajd neka se nadje 6 racunara ili to nema veze moze switch a on radi po ip ili mac adresi nisam imao posla sa makrotik-om.Dakle nista posebno samo da ogranici kako treba ? |