[ ssabonis @ 10.07.2010. 08:52 ] @
U pitanju je switch Corega FSW 24A i trebam da povezem konekcije u kancelarijama bez patch panela, direktno da krimpujem kabal sa punim presekom na rj45 i da ubacim u switch! Kablovi su provuceni kroz podove i zidove
Citajuci postove po elitesecurity i ostalim forumima u velikoj sam nedoumici kako trebam da iskrimpujem RJ45 koji mi ulazi u switch i modul u zidu. Mislio sam da muski RJ45 iskrimpujem po T568B standardu i isto tako i modul u zidu (lepo su mi bojice nacrtane tako da ne bi trebalo da ima problema)
Problem je u tome sto sam u nekim postovim procitao da se ne krimpuje isto kabal ako ides preko patch panela ili ako hoces direktno na switch da se vezes a cak sam i na nekom cro forumu procitao da trebam da pravim 100 base T4 kabal http://www.zytrax.com/images/cat5_cross_100_both.gif
[ calexx @ 10.07.2010. 09:31 ] @
Isto se krimpuje ali se ne stavlja isti kabl. Za module u zidu se koristi wall kabl koji imaš ali na njega ne idu konektori. Ako će kablovi da budu dobro fiksirani kod sviča, to će uglavnom da radi ... zato se i postavljaju patch panel i priključne kutije/moduli u zidu. Između njih wall kabl a od patch panela do sviča i od modula do kompova idu fly kablovi.

Ako imaš switch, onda se kabl ne ukršt mada novi svičevi prepoznaju kakvi god da su. Kablovi se ukrštaju samo ako ide direkt pc2pc.