[ R A V E N @ 10.07.2010. 17:11 ] @
Ovako... imam Kubuntu 9.10 Karmic Koala i kada pokušam preko KFinda (Kubuntuuov pandan Windows Searchu) da nađem neku datoteku, to nema efekta. Preciznije, postavim da pretraži lokaciju / (što je, ako se ne varam, analogno Windowsovom C:\-u) i sve poddirektorije tako što upišem ime npr. morningside (a prethodnom znam da na disku ima sigurno datoteka pod imenom The_Morningside_EP.rar) i nakon što se pretraga malo odvrti, ne pokaže ništa. Onda sam probao slijedeću komandu preko terminala: find / -iname morningside i dobijem dosta poruka o tome da ne može pristupiti nekim direktorijumima. OK, vjerovatno su neki bitni sistemski koje je Linux zaštitio, ali ima li načina da se blokira prikazivanje tih mnogih poruka jer ne mogu da vidim rezultate pretrage? Uglavnom, bitno mi je pored toga da mi pretraga pregleda cijeli sistem i da pronađe i datoteke i direktorije koji u svom imenu imaju niz karaktera morningside, a da njihovo ime ne mora biti jednako tom nizu. Već sam stavio -iname da pretraga ne pravi razliku između malih i velikih slova. Hvala unaprijed. [Ovu poruku je menjao R A V E N dana 10.07.2010. u 18:53 GMT+1] |