[ preamable @ 11.07.2010. 02:19 ] @
imam php sajt koji je radio na apach serveru i mysql bazi, i to je sve ok i to sa php 5.2

ja posedujem server, win200srv, php 5.14, mysql5

migrirao sam bazu sa tog mysql servera na kome se nalazi i appach, prekopirao sadrzaj dodelio mu sva neophodna pravi, i sve funkcionise pod tim podrazumevam

- brisem rekorde u mysql
- pretrazujem po mysql
- selektujem po mysql
- izlistavam i pravim prikaze po mysql

medjutim problem se desava kada unosim
recimo imam odredjenu formu da odaberem neke kriterijume i popunim je i ta forma treba da se nastavi tj da se nadoveze na sledecu formu, on sve snimi u bazi i prikaze u izlistavanju samo mi ne daje prikaz sledece forme kako bih dopunio sve podatke vec prikaze belu stranu.

milsim ono kada popunjavate chapter 1 2 3 i onda jednostavno cim se zavrsi 1 on prikeze belu stranu a ne predje na sledeci chapter?

da li neko zna da li trebam nesto da uradim sa php-om i sl, to sam probao i na windows 2008 server sa php 5.3 tamo uopste i ne radi ni malo.

aplikacija je izradjivana sa namenom bez neke preke potrebe za specificnim serverom?

POMOGNITE AKO IKO MOZE?
hvala unapred

[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 06.08.2010. u 04:00 GMT+1]
[ Jbyn4e @ 11.07.2010. 06:58 ] @
Postavi logovanje u php.ini i pogledaj sta pise u logu (koja greska). Ovako ti niko ne moze pomoci jer nemamo "magicnu kuglu" za proricanje.
[ Nikola Poša @ 11.07.2010. 09:19 ] @
A bilo bi dobro da uključiš prikaz grešaka, čisto da ne bi dobijao blank page kada se neka i dogodi, npr. ovako:
Code:
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
[ preamable @ 11.07.2010. 09:31 ] @
postavljao sam da snima svaku gresku u php ini u err.log ali nije upisivao ni jednu, isto tako sam mu stavio da prikazuje gresku na pocetku on startup i sve greske koje ima i na koje naleti ali se nista nije desavalo.

idalje kada se ulogujes popunis formu on ne prelazi na sledecu formu vec samo prikaze belu stranu a pri tom unese sve u bazu,

da nije potrebno nesto oko sesija i sl, nisam ipak profi php programer?

onaj kod gde je potrebno da unesem za reportovanje gresaka u fajl koji mi prikazuje belu stranu ili u phpini mada tamo nisam nasao slicnih kriterijuma
[ preamable @ 11.07.2010. 09:38 ] @
unosio sam ovaj kod u sajl koji mi ostavlja belu stranu
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

ali se nistan ije promenilo, nije mi izasla greska

ako nije prob sta jos da uradim ili sta nisam dobro uradio?
[ Jbyn4e @ 11.07.2010. 11:04 ] @
^^ Das kod? Mozda ti upises u bazu i zavrsis tu stranicu, pa ni nema sta da se ispisuje?

Stvarno bez relevantnih podataka ne mozemo da znamo sta se desava na tvom racunaru
;]
[ preamable @ 11.07.2010. 11:31 ] @
evo i jednog o d kodova unosa, totalno bezbacajni unos, on zaista radi kazem unese samo sto zavrsi sa bleom stranom kod mene na serveru a na tom drugom serveru radi.

evo i kod mozete preuzeti odavde
http://www.daemoni.com/hosted/users/nesa/code.txt
[ Jbyn4e @ 11.07.2010. 12:13 ] @
Koliko sam shvatio iz koda, a deluje ok, ne radi ti header("location:"...) deo? Znaci on tu zavrsi i ne ode na stranicu koju si zeleo. Ima li neki log od web servera da javlja neku gresku oko toga, ili mozda nece da radi bez apsolutnih putanja:

http://www.php.net/manual/en/function.header.php
Citat:
Note: HTTP/1.1 requires an absolute URI as argument to » Location: including the scheme, hostname and absolute path, but some clients accept relative URIs. You can usually use $_SERVER['HTTP_HOST'], $_SERVER['PHP_SELF'] and dirname() to make an absolute URI from a relative one yourself:

Moguce da ti stari server ne radi sa HTTP/1.1 vec HTTP/1.0 pa to tamo prolazi, a ovde nece?

Nista drugo mi ne pada na pamet ako nema nista u logovima web servera i php-a.
[ preamable @ 11.07.2010. 12:56 ] @
hmm ali kako i na sta konkretno mislis kod prebacivanja na 1.1? Nesto oko IIS 5.0 setovanja ili neki update bi mogao to da resi.
Medjutim kazem da sam probao i na novom win 2008 web server IIS 7.0 i php 5.3 i tamo uopste i ne radi.

sta preporucujes, mada server radi ok sa svim drugim putanjama i nisu mu potrebne koliko ja znam dok sam ga koristio fiksne adrese?

sta preporucujes
[ preamable @ 11.07.2010. 13:51 ] @
i da takodje sm probao da to sve isto podignem na zadnjoj verziji XAMPP medjutim ni tamo sa apach serverom i php 5.2 i mysql izlaze mi delivo koda koji kao da nisu doprogramirani i ne radi uopste.

da li neko ima neki predlog sta da radim ili ako nesto valja da na neki nacin updatujem server ili sta vec?
[ Jbyn4e @ 11.07.2010. 15:39 ] @
Stvarno ne znam sta vise na daljinu da ti kazem, kao sto ne znam ni sta znaci "izlaze mi delivo koda koji kao da nisu doprogramirani i ne radi uopste."

Pokusaj malo bolje da definises gde si sta stavio (fajlovi, veza do baze, da li je unekom poddirektorijumu, ima li razlike u podesavanjima u odnosu na server gde radi i slocno pa da vidimo sta bi jos moglo da bude, ali ovako nemamo neku ideju sta bi sve moglo da bude.
[ preamable @ 11.07.2010. 16:09 ] @
ja imam server

windows 2000 server data center
TCP/TPC
ASP 1.0, 1.1, 2.0
PHP 5.14
Active rerl zadnja verzija
Mysql 5.0

takodje sam probao na
windows 2008 web server
php 5.3
mysql 5
asp 2.0

i probao sam na xampp zadnjoj verziji sa php 5.2

e sada na xampp nikako ne finkcionise na apach servru prijavljuje php code u text boxovima
na windows 2008 isto i nikako nisam nasao nacin da to modifikujem

da li postoji neka varijanta da pogledam jos nesto sto bi valjalo kako bi proradio header
[ preamable @ 11.07.2010. 22:25 ] @
na serveru gde se nalazi taj fajl je HTTP/1.0
a kod mene na serveru je HTTP/1.1

popisao sam na serveru gde se nalazi php aplikacija, popisao sam phpinfo i na tom i na svom serveru

moj server
www.daemoni.com/hosted/users/nesa/mojserver.txt

taj server
http://www.daemoni.com/hosted/users/nesa/tajserver.txt

takodje sam probao da uploadujem na loopia servere sa unix platformom i tamo radi normalno cak i kadap vezem sa sadrzajem na mojim serverima ukljucujuci u mysql.

definitivno je nesto u podesavanjima na phpu ali nemogu da provalim sta ???

[Ovu poruku je menjao preamable dana 11.07.2010. u 23:41 GMT+1]