[ w1zard. @ 11.07.2010. 18:17 ] @

Hvala
[ sphere @ 12.07.2010. 11:28 ] @
Stavi telekomov ruter u bridge mode i napravi ppp konekciju na mt-u i onda setujes wifi na mt-u.
NPR
ether1 da ti bude lan
ether5 da ti bude wan tj telekomov ruter

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Category:Manual
[ vladakru @ 12.07.2010. 14:55 ] @
potrazi osnovna podesavanja mikrotika
[ dhcp_max @ 12.07.2010. 15:29 ] @
Predpostavljam da ti adsl vec radi sa tog modema tako da ti je najlakse da setujes na mtiku wireless interfejs da je client i da se asociras na hg520.

Takodje namesti da ti je wireless interfejs dhcp client i vidi jel dobijas ip od modema. Dalje ti je lako ... Mislim da imas negde na forumu ta osnovna podesavnja,
neko je vec imao slicno pitanje
[ NenadS @ 12.07.2010. 15:31 ] @
Mislim da je problem u tome sto on sa jednom karticom koju ima na MT zeli da se poveze na wifi router i da mu ta ista kartica bude AP za jedan laptop... to moze da se uradi jedino kroz WDS ako ne gresim ali ne znam da li taj adsl wifi router ima tu opciju...
[ mujica @ 09.08.2010. 14:35 ] @
Imam slićan problem stim što ja imam dvije wireles karte. Jednom bih htio da se kaćim na wireles internet , a drugom na laptop. Kako?
[ Aleksandar Đokić @ 09.08.2010. 22:55 ] @
mislis laptop na nju :), jedna u station modu, druga u ap bridge, station se konektuje na adsl modem, ip neka joj bude iz opsega adsl modema, zatim odes u ip route, pa dodas novu rutu i samo stavis gateway da ti bude adresa adsl modema i kliknes ok, zatim odes u ip dns, pa stavis dns 8.8.8.8, i tu ukljucis allow remote requests, i sad probas u terminalu ping www.google.com, ako vrati znaci da je tik dobio net i mozes dalje da radis, laptopom se konektujes na drugu karticu koja je u ap bridge modu, na lapu stavis ip iz opsega wireless kartice na koju se kacis, gateway da ti bude adresa kartice i dns adresa kartice, sada bi trebao da imas net na laptopu

poz