[ ksrele @ 13.07.2010. 13:36 ] @
Na novoj formi sam postavio CrystalReportViewer (valjda se to tako radi) a u projekat dodao novi CrystalReport.rpt. Podaci se iz SQLite baze (samo iz jedne tabele) vade prvo u privremenu tabelu u novom DataSet-u, i onda se ta tabela setuje kao DataSource, pogledajte kod: Code (vbnet): Dim SQLconnect As New SQLite.SQLiteConnection() Dim SQLcommand As New SQLite.SQLiteCommand() Dim results As DataSet = New DataSet1 Dim database As String = path_to_db Dim datasource As SQLite.SQLiteConnectionStringBuilder = New SQLite.SQLiteConnectionStringBuilder() datasource.Add("Data Source", database) datasource.Add("Version", "3") datasource.Add("New", "False") datasource.Add("Compress", "False") Dim adapter As SQLite.SQLiteDataAdapter Dim connection As SQLite.SQLiteConnection = New SQLite.SQLiteConnection(datasource.ConnectionString) adapter = New SQLite.SQLiteDataAdapter(SQL_for_printing, connection) adapter.Fill(results.Tables(1)) Dim objRpt As New CrystalReport2 objRpt.SetDataSource(results.Tables(1)) CrystalReportViewer1.ReportSource = objRpt Problem mi nastaje kada taj Report skrolujem (pomeram gore dole) onda se podaci koji su ispisani na njemu stalno osvezavaju (refresh-uju) i to ne samo grficki, vec se uvek iznova dovlace iz baze. Veoma je zamorno tako gledati izvestaj. Molim one koji znaju kako ovo da resim da mi pomognu nekako. Nadam se da sam dobro objasnio problem. Hvala. |