[ dacacar @ 14.07.2010. 03:27 ] @
Da li neko zna kako da umesto flopija stavim citac kartica ili hard disk. Da na to navedeno snimim boje i da ne vucem sa sobom flopi diskete koje se kvare redovno?Ne samo sto se kvare nego treba citava vecnost da se ucitaju farbe.
Trenutno sada postoji slican kompjuterski flopi u njemu samo sto naponski kabli nije isti kao kod kompjutera dok je data kabli isti. U klavijaturi postoji MOS prosirenje (isto kao kod ATA hard diska) i SCSI slot(32 pinski) za prosirenje. Cuo sam da postoji neki adapter(koji bi da kupim od nekoga ili narucim) i stave ljudi hard disk od kompjutera (2,5 inca ili 3,5 inca) ne vece velicine od 10 gb. Ali ne znam koliko je to tacno. I ne znam cime bi se taj hard disk napajao....
Ima jedan lik ugradjuje u mom mestu i trazi neke nebulozne cene od 200 E pa navise. Klavijatura mi je prepravljena u dugmetaru i ne bi da ulazem vise.
Ako zna neko kako to da uradim ili ima neku ideju dobro bi mi dosla.Moze umesto HDD-a i citac kartica ili fleske.

Unapred hvala!
[ Kovacevic Vladimir @ 14.07.2010. 07:32 ] @
Svaki Korg ima u Features & Specs-u ili http://www.tritonhaven.com/ navedeno šta se može dograđivati/proširiti i na koji način se to sve poveže.

Ima više stvari, koje ne razumem baš.

- dokle ide granica naše inovatorske mašte, da po svaku cenu nosimo na svirku celu arhivu podataka i da to sve treba imati u svakom trenutku pri ruci.
Zar ne postoji periodična izmena/dopuna i lagerovanje novih Perform banki.
- da se "frizira" jedan instrument, bez obzira na posledice.

Ne bih savetovao neke "dodatke" i eksperimentisanje, pa da je i za dž., a pogotovo za 200 € plus.

Sigurnije je malo pripremnog rada (kod kuće).

Pozdrav
[Ovu poruku je menjao Kovacevic Vladimir dana 14.07.2010. u 09:04 GMT+1]
[ dacacar @ 14.07.2010. 15:35 ] @
Hvala ti prijatelju. Ja cu da pogledam na onaj sajt pa cu da vidim. Mislio sam ima li neko da je to radio i da zna kako ide i sta i opravi me kratko i jasno.To ili radi ili ne radi isto kao kod kopjutera. Trazio sam ja i na googlu svi kazu moze ali nema nigde ni sema niti opis postupka.
Inace sam serviser racunara i student elektronike.
[ dacacar @ 14.07.2010. 16:59 ] @
Slikao sam kod prijatelja kako je on izveo, tacnije majstor mu neki izveo na istu klavijaturu neko interfejs je ugradjen. E sad kad bi neko znao gde taj interfejs da narucim ili kupim posle bi sam to mogo da uradim. Evo slike mozda nekom bude od koristi.

[img=http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.ca5c06d04b.jpg]

[img=http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.1a8a74862d.jpg]

Ovde se lepo vidi te sive zice idu u skazi hard disk a crni cesalj je flet kablom povezan u scsi prosirenje na klavijaturi.
[ Kovacevic Vladimir @ 15.07.2010. 11:43 ] @
Kada je meni trebala neka dodatna funkcija/poboljšanje, prerada ili dodatni uređaj u cilju bolje upotrebe instrumenta...našao sam načina (Internet i ova moć komunikacije nije postojao) da stupim u direktnu vezu sa fabrikom i nekim od ing. (stručnjaka), koji su često zahvaljivali na saradnji...a naravno, max. pomogli da se "želja" ostvari/realizuje.

Citat:
dacacar

Slikao sam kod prijatelja kako je on izveo, tacnije majstor mu neki izveo na istu klavijaturu neko interfejs je ugradjen. E sad kad bi neko znao gde taj interfejs da narucim ili kupim posle bi sam to mogo da uradim. Evo slike mozda nekom bude od koristi.


Mnogo ima uopštenog, neodređenog (boldovano), a kada se ima dobar instrument, onda on zaslužuje struku.

Izvini, ja samo cenim instrument...nije to neki kineski plastikaner sa pijace

Uostalom, radi kako hoćeš...i ova tema će nekom poslužiti kao nauk.

Pozdrav