[ ripkid @ 14.07.2010. 16:47 ] @
Pozdrav,nisam znao gde je najprikladnije da otvorim ovu temu tako neka je admin prebaci tamo gde misli da treba.Naime radi se o podizanju 2 veca internet servisa a do sada na forumu nisam naisao na odgovore na moja pitanja.
Elem,kao sto rekoh u pitanju su 2 sajta/servisa veceg obima....ako bih morao da poredim a da ne odajem svoju ideju jedan bi bio slican EBay-u a jedan recimo Twitter-u ili FourSquare-u...Mene interesuje sledece:

1) Koliko kosta izrada sajtova ovakvog tipa kod nas? Ovo trazi i naravno web programiranje.

2) Gde je dobar i pouzdan strani hosting za ovako nesto i koliko kosta s obzirom na obim sajta? (moze odgovor i na PM)

3) Kako je najbolje registrovati firmu kod nas za ovakav vid posla? Ovo me najvise interesuje zbog transfera novca kako kod nas tako i iz inostranstva.

Hvala!
[ ripkid @ 15.07.2010. 12:43 ] @
niko?
[ kwisko @ 09.09.2010. 11:21 ] @
Citat:
ripkid: 2) Gde je dobar i pouzdan strani hosting za ovako nesto i koliko kosta s obzirom na obim sajta? (moze odgovor i na PM)


Što se tiče 1. i 3. tu ti ne bih mogao da ti neki mnogo koristan odgovor, ali što se tiče hostinga mogu ti preporučiti Linode.com koji je VPS server i koji košta 20$ mesečno.

Server je izuzetno brz, jedino što je potrebno sve podesiti na njemu jer dobiješ "golu mašinu" sa 512MB RAM-a (ima i drugih paketa).

Nadam se da sam bio makar malo od pomoći :)