[ jovovuk @ 15.07.2010. 00:04 ] @
Zna li iko kada krece ova tv zvanicno na satelitu

12615 v 2800 (w2)

[Ovu poruku je menjao jovovuk dana 15.07.2010. u 01:16 GMT+1]
[ nenad76 @ 15.07.2010. 10:54 ] @
Koliko sam procitao na jednom drugom forumu nece poceti pre polovine avgusta,po njihovim recima...
[ yhaker @ 15.07.2010. 15:10 ] @
Sanela Diana Jenkins (rodj. Sanela Ćatić), uspješna poslovna žena, već neko vrijeme, podalje od očiju javnosti, priprema ulazak na televizijsko tržište BiH odakle namjerava signalom prekriti cijelo tržište Balkana na kojem ima vrlo ambiciozne poslovne planove vezane za njen primarni biznis – proizvodnju i distribuciju osvježavajućih pića Neuro, otkriva list Slobodna Bosna.

Prema pisanju ovog lista, Sanelin TV projekat, koji se razvija pod radnim nazivom TV 1 neće puno ličiti na većinu ovdašnjih televizija. TV 1 zamišljena je kao komercijalna news televizija, sa obiljem zabavnog, filmskog i dokumentarnog programa, koji će svakog punog sata biti nakratko prekidan aktuelnim petominutnim vijestima i centralnom polusatnom informativnom emisijom koja će se emitirati u standardnom večernjem terminu.

Jedan od najvažnijih aduta ove televizije će biti jednosatni Sanela talk-show, u kojem će vlasnica TV 1 razgovarati sa svjetskim estradnim, sportskim i filmskim zvijezdama sa kojima ima odlične odnose.

Na televizijsko tržište TV 1 namjerava ući u partnerstvu sa nekom od postojećih lokalnih televizija koje imaju potrebne saglasnosti i dozvole Regulatorne agencije za komunikacije.

Redakcija i produkcijski studio TV 1 privremeno će biti smješteni u iznajmljenom prostoru poslovne zgrade Vila Park u Sarajevu na površini od oko hiljadu kvadrata, a studio će biti opremljen vrhunskom tehnikom.

Prema nezvaničnim informacijama, TV 1 će zapošljavati oko 50 novinara, režisera, snimatelja, tehničara, a televizija bi trebala startati početkom jeseni ove godine.

http://www.bihlink.com/novosti...-modernu-news-televiziju-u-bih