[ monte_sandman @ 15.07.2010. 11:42 ] @
| Do sada sam pravio aplikacije u C# .Net i SQL-u koje su bile namenjenje za rad sa jednom masinom. Sada bih hteo da odradim jednu aplikaciju koja bi se vrtela na vise masina dok bi centralna baza bila na nekom serveru. Nisam siguran kako da pridjem ovom problemu. Da li moze neko da mi preporuci literaturu za razvoj klijent-server aplikacija u Net-u?
Hvala svima |
[ pl4stik @ 15.07.2010. 19:21 ] @
Najlakse je po meni da na toj masini gde ti je baza nabacis IIS i web app koja radi "protiv" nje tako da svi mogu da pristupe... Malo kompleksniji scenario bi bio da umesto web odradish SOA tako da i client i web rade na isti data source...
web programming
www.asp.net/learn
client programming
www.windowsforms.net/learn
Pure data
http://msdn.microsoft.com/en-us/data/videos.aspx
[ ravni @ 15.07.2010. 22:14 ] @
ne treba zaboraviti wcf koji je stvoren za klijent server komunikaciju, ali i za mnogo vise
sto se tice literature, pogledaj codeproject - verovatno ima tutorijala i za klijent server, a i za wcf
[ monte_sandman @ 16.07.2010. 08:38 ] @
Moja primarna ideja je da sistem uradim u ASP-u jer je potrebno da se omoguci pristup bazi u kojoj su neki bitni podaci preko interneta. Samo nisam siguran koliko je dobro odraditi jedan informacioni sistem na principu web aplikacije. Zato me zanima vase misljenje.
[ pl4stik @ 16.07.2010. 08:52 ] @
Ma samo dok prelomish u glavi
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.