[ vajcek @ 16.07.2010. 09:56 ] @
Juče je izašla nova verzija OpenSUSE linuxa (11.3). Na vašem forumu negde pročitao sam da je bolje skidati linux preko torrenta nego čisti Download, pa sam zato krenuo u torentovanje. Ali:
- Ima nekoliko desetina seed-era, ali samo jedan tracker. I ne bi ni to bilo ništa da nema poruke

"There is a problem from tracker; invalid data from tracker".

Link za torrent sam "pokupio" sa OpenSuSE"-ovog sajta.
Da li će biti problema sa linux-om skinutim pod ovim okolnostima? Da li, generalno, to kad kaže da je treker neispravan utiče na skinuti fajl/paket?

Je l pametnije da ipak sačekam da se pojavi još neki treker (ili da ova, eventualno isprave), ili da se bacim na direktan download?

Hvala na odgovorima.

[ combuster @ 16.07.2010. 10:07 ] @
Seedere onda dobijas preko DHT-a ili PEX-a a cheksum se nalazi unutar samog torrent fajla tako da ne bi trebalo da ima nikakvih problema.
[ calexx @ 16.07.2010. 10:18 ] @
Ja sam sinoć skinuo, probao i obrisao pošto im je i dalje ćirilica neispravna. Program za rezanje bi morao da prijavi ako je iso fajl neispravan.
[ Srđan Pavlović @ 16.07.2010. 10:22 ] @
Naravno, ako je u torent klijentu ukljucena opcija

"Use DHT and PEX to find peers", a po default-u obicno jeste :)

Nista ne brini, ako torent ide (skida se) nekom pristojnom brzinom, samo nek se skine.

Posle mozes i sam proveriti md5, na osnovu onog sa SuSE sajta.
[ vajcek @ 16.07.2010. 14:51 ] @
Citat:
Srđan Pavlović

Naravno, ako je u torent klijentu ukljucena opcija

"Use DHT and PEX to find peers", a po default-u obicno jeste :)

Nista ne brini, ako torent ide (skida se) nekom pristojnom brzinom, samo nek se skine.

Posle mozes i sam proveriti md5, na osnovu onog sa SuSE sajta.


U generalnim podešavanjima opcija: "Use DHT to get additional peers" je "unchecked" i siva (ne može da se promeni)
U istim podešavanjima, opcija "Use peer excange" je aktivna i čekirana i može da se promeni (ali mi ne pada na pamet - što bih skakao sebi u stomak!? :-) )

E, a kad kliknem desnim klikom na sam torent (u tabeli onih koji su mi trenutno u računaru što aktivni, što neaktivni), opcija "Additional peer sources" DHT je čekirano i ne može da se promeni, a "file excange" čekirano i može da se promeni (opet, ne pada mi na pamet! :-) )

Što se tiče brzine skidanja, skoro da su joj gornji peek-ovi jednaki onim kad se update-uje sistem sa opensuse repoa, a one znaju da budu baš velike.

Citat:
calexx: Ja sam sinoć skinuo, probao i obrisao pošto im je i dalje ćirilica neispravna. Program za rezanje bi morao da prijavi ako je iso fajl neispravan.


Pa, evo baš si me naterao da se zamislim: jeste da ne korirstim ćirilicu (ne mogu baš da se akam sa onim nelatiničnim slovima ž,dž,lj,nj), ali buraz tri puta za četiri godine koristi ovaj komp i baš mu treba ćirilica; srećom, ima laptop sa XP-om :-)

Mene mnogo više zanima multimedija: ako su dobri sa video a naroočito audio podrškom, ako podržavaju web stream formate, siguran sam da će na mojoj mašini ostati. Možda neko ima iskustava sa ovim, a vezano za OpenSUSE 11.3?

Hvala na odgovorima i savetima.