[ orion92 @ 20.07.2010. 12:23 ] @
Ovako imama jedan sheet-s u kojima postoje kolone: Kolona A-ime firme. Kolona B-broj računa Kolona C-Iznos računa Kolona D-plaćen iznos računa. Firmi imama preko 60 recimo Hoću da u jednom sheet-u pritiskom na dugem recimo dužnici izbaci samo one koje su dužni u jednoj koloni a u drugoj koloni ukupan iznos duga. Pošto svaka firma u svom broju računa poseduje neki kontrolni broj koji je recimo -01- za firmu br. 1, -2- za firmu broj 2..... Ja sam napisao makro za jednu firmu ali to treba sada doraditi. Sub duznici() For a = 4 To 1002 ---------------- a ide od 4 jer mi je gore zaglavlje If InStr(Worksheets("Raèuni").Cells(b, 3), "-01-") Then k = k + Worksheets("Raèuni").Cells(b, 7) t = t + Worksheets("Raèuni").Cells(b, 8) End If Next a S = k - t If S > 0 Then Worksheets("SUMA").Range("D13") = S Worksheets("SUMA").Range("C13") = "FIRMA 1" End If End Sub Ako bih ovako išao onda bi mi trebalo ko zna koliko promeljivih za svaku firmu i isto tako i petlji. Ima li neko jednostavnije rešenje. Znači treba mi samo lista firmi sa ukupnim dugom u tom trenutku. Ndam se da je jasno ono što tražim. |