[ Dejan Bizinger @ 20.07.2010. 13:26 ] @
Interesuje me da li na jednom mestu mozemo da navedemo sve/najbitnije igrace na polju SaaS, pre svega u Srbiji i ex-YU regiji a moze i u svetu. Mene to zanima da vidim koliko je razvijen taj biznis kod nas i u regiji i pre svega me zanimaju firme koje svoje usluge pruzaju malim i srednjim preduzecima, a ne varijante kao implementacija SAP resenja u velikoj korporaciji kada to ionako ima mali broj firmi u regiji. Vise me zanima neka prica koliko ovakve usluge koriste SMB kod nas i u regiji ali isto tako i firme odavde koje prodaju to na ino trzistu. Da sagledam trziste kako bih mogao da se odlucim za dalje korake.

Znaci, zanimaju me firme koje razvijaju kolaboracione/project management aplikacije kao sto je Activecollab, CMS kao Vivvo, ERP kao IIB/Upis.net, zatim firme koje implementiraju ERP resenja MS Dynamics NAV SMB sektoru, zatim firme koje implementiraju CRM resenje kao MS Dynamics CRM i Sugar CRM, firme koje se bave implementacijom MS Exchange, MS Sharepoint Services, SmarterMail i na kraju sto je verovatno svima najvise poznato firme koje razvijaju servise za mala i srednja preduzeca u PHP, .NET, Java.

Mozda mozemo da podelimo najbrajanje da bude jedno za Srbiju/Ex-YU a drugo za svet za firme kao 37Signals, Interspire itd.

Hvala svima koji daju doprinos temi.
[ flylord @ 20.07.2010. 14:46 ] @
Ni activeCollab ni Vivvo nisu SaaS nego najobicnije aplikacije koje se kupuju.
[ Dejan Bizinger @ 20.07.2010. 15:51 ] @
OK, mislio sam da imaju i web-based varijantu.

Da ne bude zabune - ne mora da bude samo software as a service vec razne web aplikacije koje olaksavaju poslovanje SMB sektoru. Ako nesto ne potpada striktno pod SaaS nije bitno ali mislim da ste stekli sliku sta me zanima.

Hvala.
[ flylord @ 20.07.2010. 23:35 ] @
ah, zanima i mene i te kako :). Definitivno moram da dovedem nekog prica o tome na BizBuzz
[ kwisko @ 09.09.2010. 11:30 ] @
Odgovorih i na DPT, ali i ovde da dam svoj doprinos :)

Ono na šta sam ja naišao, osim prethodno pomenutih, jesu i:

- E-računi (SR, HR SLO)
- Itravel (HR)
- Debito (SR)
- MagelanApp (moja web aplikacija - SR)

Pozdrav. Milan
[ Goran Rakić @ 09.09.2010. 12:00 ] @
NetDokumenti Upravljanje dokumentima na Alfresco platformi (SR)