[ Mahaer @ 20.07.2010. 21:50 ] @
Ljudi trazio sam svuda i nikako da nadjem resenje za moj problem.Naime o cemu se radi.Pokusao sam da izvedem Man in the middle attack u LAN okruzenju na virtualnoj masini VMware sa Backtrack-om 4, sve moguce tutoriale koje sam odgledao su identicni (evo jednog od mnogobrojnih) http://www.youtube.com/watch?v=ciuv5n5cmzs Sve uradim kao na tutorialu, ali kod mene u ettercap-u ne pokazuje nikakve informacije o http ili https log-ovima sa drugog racunara.Na backtrack se logujem sa root privilegijama, probao sam i sa eth0 i wlan0 interfejsom.Eth0 interfejs je integrisan ethernet, a wlan0 mi je air live wl 1600 usb i podrzava packet injection.Ako je neko imao slicnu situaciju ili zna u cemu je problem neka napise.Unapred hvala!
[ jorganwd @ 21.07.2010. 08:11 ] @
Mislim da na video tutorijalu nije prikazano klikanje na start (sniffing). Na sta si mislio kada si napisao http(s) logovi?
Packet injection ti ne treba kada radis arp poisoning.
[ Mahaer @ 21.07.2010. 08:46 ] @
Ma jeste kliknuo je na start sniffing, pise u aktivnostima starting Unified sniffing, pregledao sam bar 30 takvih tutoriala, a packet injection sam napomenuo zato sto prilikom trazenje resenja za moj problem sam nailazio i na komentare tipa:proverite da li kartica podrzava packet injection, sto me je totalno zbunilo, znam da je to potrebno za neke druge stvari.Ali eto rekoh da stavim sve sta imam od hardvera jer sam stvarno u agoniji i totalno zbunjen, sve bukvalno uradim kako treba i kod mene nece.A pod https logove sam mislio, kad kucas user i pass na sajtovima koji imaju sertifikate i rade sa http-s-om i gde je kriptovan taj sadrzaj koji saljes tipa gmaiil, face, itd...
[ jorganwd @ 21.07.2010. 11:13 ] @
Za https sniffing ti je potrebno dodatno stelovanje: http://www.youtube.com/watch?v=XOZywi9J-5U (nisam pogledao, ali trebalo bi da je pravi tutorijal)

Smatram da je ipak efikasniji metod koristenje sslstrip i ettercap-a. Igraj se, nemoj ocekivati da uvijek prvi put uspije. Don't learn to hack, hack to learn ;)
[ Mahaer @ 21.07.2010. 12:08 ] @
Bravo jorganwd!!!! TO JE REŠENJE!!! SAD MI JE PUNO LAKŠE :D
[ drunkyduck @ 13.08.2011. 19:33 ] @
Mahaer, da li mozes da kazes kako si uspeo da nateras BackTrack da 'vidi' taj WL-1600USB, posto meni nikako ne polazi za rukom. Ja koristim BackTrack 5.

Probao sam sa bootabilnim dvd-om. Zatim iz VMWare masine sam kreirao novu virtuelnu masinu i ucitao taj bootabilni ISO i opet BackTrack ne vidi taj USB WiFi adapter. Zatim sam skinuo VMWare verziju backtrack-a, i ista stvar.

BackTrack vidi internu WiFi karticu od laptopa ali ovu AirLive WL-1600USB ne vidi nikako.

Hvala unapred!
[ Mahaer @ 14.08.2011. 21:30 ] @
Karticu pronalazi bez problema kada je BT instaliran na HDD, imao sam problema kada ide preko virtuelne ili sa live-a.Napominjem da je radila na BT-4 na BT-5 nisam probao jer mi je kartica već duže vreme kod ortaka.Čim je izašao BT-5 ja sam ga instalirao i kod mene je zakucavao u toku rada tako da sam instalirao kubuntu.Verovatno da ima bagove jer je skoro izašao.Ne mora da znači da zbog toga neće da prepozna karticu ali ne mogu da tvrdim nisam probao.Probaj sa instalacijom BT-4 pa vidi, nas nekoliko je baš iz tog razloga uzelo AirLiive WL1600 jer je tad BT imao "poteškoće" sa prepoznavanjem nekih wireless uređaja a sa ovom je radio besprekorno.Eto probaj to da uradiš a ja ako se setim još nečega što bi mogao biti uzrok što ti ne vidi karticu napisaću.Predpostavljam da si proverio ispravnost kartice na Windows-u ili nekom drugom OS-u.Javi šta si uradio.Pozz