[ safmaverick @ 21.07.2010. 21:21 ] @
| Pozdrav svima!
Napravio sam zvucnike za bicikl, tj iskoristio neke stare od walkmana, no dosta slabo se cuju kada ih prikljucim na mp3 player, pa sam hteo da ubacim neko pojacalo u njih.
E sad, nasao sam neki stari katalog (ili reklamu) Wharfedale zvucnika (staro mozda nekih 15tak godina) u pitanju su Diamond II Active zvucnici, koji imaju u sebi aktivno pojacalo ali nemaju nikakav kabel za napajanje, baterije ili nesto slicno, znaci samo standardnu bananicu za ulaz u mo3 player ili nesto slicno... Odakle verovatno vuce struju za napajanje, tako je bar logicno..
Trazio sam fazon na koji je to napravljeno i naleteo na nesto sto bi moglo biti od koristi http://myweb.tiscali.co.uk/nuukspot/decdun/project.preamp.html ali slabo kontam ove tehnicke izraze na engleskom, pa ako se neko razume dobro, ako moze da mi objasni ukratko (ili u dugo) kako to sve funkcionise i kako se to moze napraviti, ako se moze napraviti?
Hvala! |
[ STK @ 21.07.2010. 22:37 ] @
Muzika na biciklu...uh!  Dovoljne snage bi bila neka stara jednostavna jeftina TBA810(ako se ne varam) kola sa dva fullrange 3W zvucnika uz promenjive baterije,predlazem punjive,naravno uzevsi u obzir duzinu puta... pózdrav!
[ aleksandara 93 @ 21.07.2010. 22:38 ] @
Nisam te baš razumeo, ti hoćeš da napraviš pojačalo na baterije?
[ safmaverick @ 21.07.2010. 23:01 ] @
Ne, hocu bez baterija, kao taj Wharfedale sto je napraljen...
[ peca26000 @ 21.07.2010. 23:09 ] @
Pa ipak ima smisla da je punjiva i baterija, kad stanes dinamo ne radi, muzika prestaje...
[ aleksandara 93 @ 22.07.2010. 11:27 ] @
Napraviš onda jedno stereo ili 2 mono pojačala na 6V (valjda toliko dinama pravi) ali kao što kaže peca26000 čim staneš muzika prestaje
[ safmaverick @ 22.07.2010. 12:44 ] @
Izgleda se nismo razumeli, bez baterija, diname ili bilo cega... Znaci kao taj Wharfedale sto je napravljen...
[ aleksandara 93 @ 22.07.2010. 12:50 ] @
Citat: safmaverick: Izgleda se nismo razumeli, bez baterija, diname ili bilo cega...
Onda samo solarno napajanje može.
Citat: safmaverick: Znaci kao taj Wharfedale sto je napravljen...
Otvarao sam tvoj link i nisam ništa mogao da nađem za taj Wharfedale
[ safmaverick @ 22.07.2010. 13:09 ] @
Nije na tom linku Wharfedale nego nacin na koji je to napravljeno, samo sto je na engleskom, a ja slabo razumem te tehnicke reci...
Wharfedale Diamond II Active je model o kojem govorim, znaci ima samo jedan kabel, kao stereo slusalice, ali u zvucnoj kutiji se nalaze pojacala za koja ne treba napajanje...
[ zeoN_Rider @ 22.07.2010. 13:54 ] @
Citat: safmaverick
Wharfedale Diamond II Active je model o kojem govorim, znaci ima samo jedan kabel, kao stereo slusalice, ali u zvucnoj kutiji se nalaze pojacala za koja ne treba napajanje...
Kako će onda da svira?
Pozdrav zeoN_Rider
[ safmaverick @ 22.07.2010. 14:03 ] @
E vidis to i mene zanima, na koju foru to radi?
[ zeoN_Rider @ 22.07.2010. 14:13 ] @
Citat: safmaverick: E vidis to i mene zanima, na koju foru to radi?
Ajd otvori jednu ili obe i slikaj da vidimo šta ima unutra kad piše Aktiv a ne treba napajanje!
Pozdrav zeoN_Rider
[ safmaverick @ 22.07.2010. 14:22 ] @
Nemam ja te zvucnike, ima moj ujak neki stari katalog ili reklamu sta vec (staro tipa 15god)... Msm ne bi pitao da imam to ovde...
[ aleksandara 93 @ 22.07.2010. 14:37 ] @
Možda su samo 2 zvučnika od 0.5W sa velikom osetljivost i tako rade, video sam jedne takve za računar samo se uključe u muzičku i bez ikakve elektronike i napajanja "rade" sa mizernom snagom, otvarao ih i samo širmovan kabal dolazi do njih tj. kabal za slušalice.
[ zeoN_Rider @ 22.07.2010. 14:52 ] @
Ako je to to, onda ovako izgledaju ti zvučnici:
http://www.hembrow.eu/personal/diamond.html
Pozdrav zeoN_Rider
[ safmaverick @ 22.07.2010. 19:51 ] @
Takvi su samo sto nema kabela za napajanje i volume control... Kad budem isao do ujaka trazicu katalog taj pa cu skenirati i postaviti ovde..
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|