[ peradetlic2 @ 22.07.2010. 13:36 ] @

Pomoć!

Potreban mi je makro koji u jednoj ćeliji u excel-u pravi prelom teksta tj. novi red u okviru iste ćelije.
Potrebno je, npr. kada prepozna isti znak npr. x-x da tekst iz prebacuje u novi red.

Ima toga teksta oko 300 strana, a kada bi išao pješke treba oko mjesec dana :-( i sve bi morao ići alt+enter za svaki red...

Hvala unaprijed za pomoć.

PozZ

PS. U file-u u prilogu je dato pravo stanje kolona C, a u koloni D pored trenutno koje treba korigovati.
[ neptuncokg @ 22.07.2010. 13:58 ] @
A sta da se koriguje u koloni D? Meni zaista nije jasno sta ti u stvari hoces sa ovim kolonama C i D. Mozda nekome jeste...
[ peradetlic2 @ 22.07.2010. 14:05 ] @
Evo sad sam ti označio bojom određene ćelije. Zelena boja je potrebna, a crvena trenutna.
Vidiš kako ide sve prebačeno u novi red...

Jedino je ovdje u primjeru na mjestu prijeloma postavljeno ."space" a treba da bude novi red tj. prijelom.

PozZ
[ neptuncokg @ 22.07.2010. 14:36 ] @
Sad je malo jasnije, ali nije potpuno. Koji to znak treba da prepozna (x-x) pa da predje u novi red? Je li to tacka, space, zarez...
[ peradetlic2 @ 22.07.2010. 14:42 ] @
Kapiram šta me pitaš...
Ja ovaj tekst imam u wordu i u onoj formi kojoj si vidio (crveno polje) mogu da ga prebacim u excel.
Da bi taj tekst prebacio u excel u wordu sam prvo morao odraditi zamjenu break line-a sa nekim znakom (x-x). Zamjenu sam morao odraditi, iz razloga da mi ćelija sa više teksta ne bi bila pocjepana na više ćelija... da te ne zamaram

Taj znak je proizvoljan, po slobodnoj volji i može baš biti x-x da se ne bi ponavaljao negdje drugo u tekstu.

Nadam se da sam dobro objasnio...

[ Jpeca @ 22.07.2010. 15:03 ] @
Ako može biti neki znak koji se ne pojavljuje nigde u tekstu onda jednostavno sa Replace (Replace All) zameni taj znak u Excelu sa prelomom reda (Alt+010)
[ peradetlic2 @ 22.07.2010. 15:08 ] @
Jasno mi je šta mi govoriš, al ne ide nikako.
Evo sad to pokušavam da uradim al neće.
Možeš li mi detaljnije opisati, možda i neka slika.

Ja sad idem na replace i npr. umjesto dvije tačke (bezveze uzeti simboli) hoću da mjenjam sa ALT+010 al ne ide, neće...
Evo vidi i na slici kako sam radio, al ne ide...

Pomagaj molim te, jesi siguran da može ovako?
[ Jpeca @ 22.07.2010. 15:37 ] @
Držiš pritisnuto ALT i kucaš 0 1 0 sa numerečke tastature - tako dobiješ specijalni karakter za novi red u ćeliji (LF is ascii skupa karaktera). Ne treba da piše ništa u Replace with ! (kod mene samo neka tačkica kao da treperi)
[ peradetlic2 @ 22.07.2010. 15:45 ] @
Evo sad sam probao i neće... :-(

Dakle, držim alt i kucam 010 i kad pritisnem replace ono mi samo zamjeni sa praznim dijelom, tj dio teksta iz znaka ne ode u novi red.

Ne znam gdje griješim. Inače, kod mene je office 2007, da nije to u pitanju... al excell file je .xls ne .xlsx

pomagaj please...

Hvala!
[ peradetlic2 @ 22.07.2010. 17:38 ] @
Opet ja...

Problem je bio što na laptop-u nemam numeričku tastaturu pa nije htjelo. Evo sad na drugom računaru hoće, dakle Alt+010 radi svoj posao.

Samo, problem je što mi prebacuje tekst u novi red al ima veliki razmak između redova, nije sve odmah jedno ispod drugog.

Jel ima neko neki predlog? Pomoć!

Hvala unaprijed!
[ Jpeca @ 23.07.2010. 08:26 ] @
Ne bi trebalo da imaš praznih redova ako si izvršio odgovarajuću zamenu. Verovatno si više puta uneo Alt+010. Probaj da izbrišeš sve iz text boxa Replace With i ponovo uneseš Alt+010 samo jednom.

Evo kako izgledaju ćelije iz tvog primera posle zamene niza blanko-tačka-blanko sa LF. Obrati pažnju da je u crvenom polju drugi tip slova i veličina i kad kopiraš format iz kolone C u kolonu D dobiješ potpuno identično.
[ peradetlic2 @ 23.07.2010. 09:20 ] @
Malopre sam konačno uspio!
sada radi sve OK, i evo trenutno sam u tom poslu...

Hvala puno, ne znaš ni sam koliko si mi pomogao!!!

Hvala još jednom!