[ zenmorke @ 22.07.2010. 19:00 ] @
Naime, upitom vracam podatke kojima treba da popunim listbox, u pitanju su kucni brojevi koji mogu imati i slovnu oznaku uz broj i ID reda pod kojim je taj broj. upit ide ovako "SELECT ID, Broj FROM table WHERE aa= '" + aa + "' AND bb= '" + bb+ "' ORDER BY Broj" U pitanju su stringovi,vracene podatke skladistim u tabelu DataTable p iscitivam svaki red i ubacujem u ListItem da bi popunio ListBox,ovako nesto : Code: public void VratBrojeve(string Upit, ListBox LSB) { DataTable dt = null; try { if (!String.IsNullOrEmpty(Upit)) { OleDbCommand command = new OleDbCommand(Upit, konekcija); OleDbDataAdapter adapter = new OleDbDataAdapter(command); dt = new DataTable(); adapter.Fill(dt); foreach (DataRow row in dt.Rows) { ListItem item = new ListItem(row["Broj"].ToString(), row["ID"].ToString()); LSB.Items.Add(item); } } } catch { dt = null; } } na kraju mi iscita u listboxu ovako,npr. 1 10 10a 19 2 20 24 25a 3 Hocu da mi lepo iscita 1 1a 2 3 4 5 .... Trazio sam neka resenja po netu ali sva rade isto i ne sortiraju lepo Tnx in advance, Marko. |