[ Miro Stanić @ 23.07.2010. 12:40 ] @
Pozdrav ,
Pokušavam popraviti TV-Quadro, model ctv-72f20 , 100 hz, ali ne uspijevam,
Kada mi je došao na popravak, radio mu je samo stand by,kada bi ga upalio, upalila bi se zelena lampica na tv i nakon 5 sekundi bi se ugasio, slika se nije pojavljivala. Nakon što sam otpojio tranzistor na visokom naponu, dobio sam napon od 138 V,, ali se TV opet gasio nakon 5 sekundi, ali sam primjetio da mi se VN trafo jako grije, iako ne daje visoki napon. Kada bi opteretio mrežu sa žaruljom, ona bi također svjetlila 5 sec i onda bi se ugalila.
nakon što sam promjenio VN trafo, dobio sam stalni napon na mreži od 138 i sa opterečenjem mreće(žarulja) stalno je svjetlila.Nakon što sam spojio VN tranzistor,televizor sam upalio, dobio sam visoki napon, ali na ekranu nema slike niti tona , a televizor se nakon 10 sekundi opet ugasi.
Pokušao sam na VN podignuti svjetlo i na ekranu samo dobijem mješavinu boja(kao bijelo sivu mrlju-po cijelom ekranu), a prilikom gašenja na ekranu se nakrato(pola sekunde) pojavi horizontalna bijela crta.
Napon na katodama je oko 150 V.

Nakon što sam sve poluvodiče pregledao, više ne znam gdje da tražim kvar pa Vas molim pomoć.
[ banetv @ 23.07.2010. 15:16 ] @
Kada nema slike napon na katodama treba da je oko 200V. Proveri elektrolit. Da li ti proradi vertikala bar na kratko - pažljivo slušaj, ona se čuje?
[ Miro Stanić @ 23.07.2010. 15:43 ] @
Evo sad mjerio ponovo napon na katodama je 175 V, ne čujem startanje vertikale, napon na ic-u vertikale (TDA8177) je 12 V,

primjetio sam da nakon što upalim TV, aktivira se mrežni relej, digne se napon na mreži (138 V) , relej drži jedno 4-5 sekundi i onda otpusti, a napon na mreži ostane 138 v , a nakon 10 -ak sekundi TV se sam ugasi

edit: otpojio sam ponovno tranzistor u HIS-a i opteretio mrežu žaruljom, mreža radi samo 50 sekundi i onda se sama vrati u stand by, (mislio sam da mi se gasi jer nema signala na tjuneru pa sam spojio antenu, ali se isto događa)
[ Hakija1710 @ 23.07.2010. 16:06 ] @
Koja je to sasija.
Da nije napon na vertikali smanjen (+15V i -15V) za sasiju PH02.
Prekontrolisi i vertikalu, elektrolite,kontakte,poluprovodnike...
[ Miro Stanić @ 23.07.2010. 16:14 ] @
ma nažalost ne znam koja je šasija, tražio sam po internetu ali nisam nigdje našao šemu tv-a niti koja je šasija

ako vertikala ne valja, dali mi ona može gasiti mrežu( iako je his otpojen)
[ Hakija1710 @ 23.07.2010. 16:52 ] @
Pogledaj ovo semu
[ Miro Stanić @ 23.07.2010. 16:57 ] @
nažalost to nije ta šema
[ BLEND @ 23.07.2010. 18:07 ] @
Proveri
Quadro CTV-72F20 TXT 100Hz PiP. 29"
chassis 11AK53 (HIS- 2SC5331)
[ Miro Stanić @ 23.07.2010. 19:23 ] @
je to je ta šasija- hvala blend,

a sad čitati , listati, tražiti
[ Brucelee @ 23.07.2010. 19:59 ] @
zasto lepo ne uzmes garanciju i odes u servus a ostatak dana provedes sa voljenom osobom?!
[ Miro Stanić @ 23.07.2010. 20:27 ] @
ali stvar je u strasti za popravkom, tko sretniji kad tv proradi
[ Brucelee @ 23.07.2010. 21:26 ] @
Nema TV-a tebi masta proradi dok je u servisu a draga prezadovoljna.
[ Hakija1710 @ 23.07.2010. 22:52 ] @
Ili sto bi rekli " paorska zabava"
[ Miro Stanić @ 24.07.2010. 00:01 ] @
garancija istekla prije 2 godine,

[ banetv @ 24.07.2010. 09:52 ] @
Ali, servis i dalje radi!
[ i4004 @ 24.07.2010. 15:46 ] @
majko mila,. ako možeš pomoći čovjeku nekim savjetom, pomozi.
a ako ćeš samo ko papagaj ponavaljat (u svakom svom drugom postu) "nosi u servis" zašuti više.
vidiš da neće da nosi u servis.
ne vidiš li da je NJEMU tv došao na popravak?
nije mu došao tv da ga on nosi u servis.

btw. miro
Citat:
Kada bi opteretio mrežu sa žaruljom, ona bi također svjetlila 5 sec i onda bi se ugalila.
nakon što sam promjenio VN trafo, dobio sam stalni napon na mreži od 138 i sa opterečenjem mreće(žarulja) stalno je svjetlila

to nekako ne štima: ako si opteretio mrežu SAMO SA ŽARULJOM, kakve veze ima vn trafo kad nije ni spojen?

tu bi metodologija trebla bit da kad si siguran da mreža radi ok, gledaš malo o povratnom signalu koji ide iz horizontale u cpu(nađeš datasheet cpu-a na internetu).
možda se gasi zbog nekog neispravna napona za napajanje ekrana, a možda jer je ekran otišo, pa postoji neki kratki spoj tu i on se onda gasi preventivno.
[ sseennaadd @ 24.07.2010. 16:03 ] @
Pokusaj otkacinjati pojedine napone sa vn trafoa da vidis sta ce da se desi.Normalno ja da se mreza gasi kad ne radi vn,pogotovo ako je izvedena sa optokaplerom,eh sada moguca greska je o-w stepenu,mada i ne mora biti treba mjeriti,traziti.....eh da nisam odma vidio ako je upitanju bijela crta,onda to ukazuje na problem u vertikali,kod pojedinih televizora radi vertikale ne moze ni his da proradi..sretno
[ Miro Stanić @ 24.07.2010. 19:11 ] @
evo i ja sumnjam na ekran,
kada spojim svaku katodu posebno spojim na masu, ne dobijem čistu boju(crvenu ,plavu, zelenu) , nego neke dugine boje,[img][/img]

dali je to kraj ekrana
[ i4004 @ 24.07.2010. 20:00 ] @
jednu boju bi trebo dobiti ako preostala dva topa odpojiš, zar ne?

btw. jel ovo slika kad tv radi, ili kad se gasi?

ako radi ovako, a VN i g2 su ok, onda je vjerovatno druga mrežica ekrana oštećena...snop se (iza g2) raspršuje kako mu milo, bez ikaka reda...
[ Miro Stanić @ 24.07.2010. 20:04 ] @
ovo je slika kada otpojim katode pa jednu po jednu katidu spajam na masu,
na sve tri katode dobijem istu sliku na ekranu
[ i4004 @ 24.07.2010. 21:07 ] @
da, onda najvjerovatnije ekran.

jel vlasnik reko da mu je ispao ili sl.?
[ Miro Stanić @ 24.07.2010. 21:10 ] @
rekao je da je samo od jednom prestao raditi,

dali se ekran može i da popraviti
[ i4004 @ 25.07.2010. 17:34 ] @
sumnjam da ćeš neći nekoga ko bi mjenjo grlo ekrana.
[ majstorr @ 25.07.2010. 21:00 ] @
Zameni kolo vertikale, ako nije kasno.Imao sam vise puta taj slucaj. Ako duze vreme tv radi tako otklonska se greje i na kraju pukne ekran u vratu, ispod otklonske. Trafo ti je dobar dzabe si dao pare.
[ banetv @ 26.07.2010. 14:44 ] @
Ako sam dobro video sliku, tebi ne radi nijedan otkon.
Da li dobro stoji otklonska? Da li se greje? Da li se preterano greju H i V izlazi? Imaš li drugu za probu?
[ tomazo @ 26.07.2010. 14:56 ] @
Iz drugog ugla

[ i4004 @ 26.07.2010. 17:56 ] @
ja ne vidim kao bi otklon (h ili v) mogo uzrokovat ovaku mrlju na ekranu, bilo da radi ispravno, ili da ne radi nikako, ili sve ono između te 2 krajnosti.

ako jedan top napravi ovo, ne vidim drugo objašnjenje nego da je ekran fizički oštećen, iznutra.

bilo bi mi drago da je samo do vertikalnog izlaza, ali stvarno ne vidim kako.
(vertikala jest dobro objašnjenje za ovo 5-10 sek gašenje, ali izgleda da je to gašenje sad prevaziđeno(?))
[ alexa_pg @ 26.07.2010. 17:56 ] @
Takodje sam misljenja da je greska u vertikalnom stepenu. Provjeri napajanje vertikale, IC...
[ Miro Stanić @ 27.07.2010. 06:48 ] @
Ovakva slika na ekranu se događa kada otpojim katode na otklonskoj pločoci i spojim ih na masu, (za svaku katodu je ista slika na ekranu) ,kada su katode normalno spojene ,na ekranu ne dobivam nikakvu sliku,
napon na vertikali 14 V,
ne mogu provjeriti dali se H i V stepen griju pretjetano jer se TV nakon 10 sekundi ugasi,(taman toliko vremena da uspijem izmjeriti koji napon)

VN trafo sam promjenio jer se stari , kada bi otpojio kolektor na visokonaponskom tranzistoru, jako grijao, dok kod ovog starog to nije slučaj.
[ alexa_pg @ 27.07.2010. 15:34 ] @
Citat:
...napon na vertikali 14 V,...

Kako se radi o sasiji 11AK53, ne moze se samo ovako reci. Ova vertikala se napaja sa tri razlicita napona i moras sve provjeriti
[ Miro Stanić @ 27.07.2010. 19:56 ] @
ne mogu dokučiti zašto mi se tv ugasi nakon 50-ak sekundi iako je VN tranzistor otpojen(kolektor), dakle mreža radi samo tih 50 sekundi i vrati se u stand by,
sve , al sve u mreži sam provjerio i ispravno je,

ljudi već sam lud
[ alexa_pg @ 27.07.2010. 20:12 ] @
Ako je neispravan vert. stepen aparat se gasi, prelazi u st. by
[ Miro Stanić @ 27.07.2010. 20:19 ] @
sutra ću promjeniti i tda8177(vertikala), pa ću vidjeti,

doma imam regenerator za ekrane, (samo napucavanje ekrana- osvježavanje ) ,ali na njemu ne mogu vidjeti dali je sve ispravno na ekranu, tj. dali je što u kratkom spoju,
može li se to kako drukčije provjeriti
[ Hakija1710 @ 27.07.2010. 20:56 ] @
Napajanje vertikale je sa splita (pin 2 i 4) i normalno ako nema HIS tranzistora (ne radi splkit) nema vertikale i kako rece alexa_pg aparat ide u stand by.
[ alexa_pg @ 27.07.2010. 22:01 ] @
Citat:
...doma imam regenerator za ekrane...,

Sta si se ufatio za ekran, pa ekran.
NIJE EKRAN.

PS. Imam nemi osjecaj da ces ga na kraju slomiti i BICE EKRAN.
[ Hakija1710 @ 27.07.2010. 22:25 ] @
Ko crta djavola na zid, na kraju mu se pojavi.[/quote][quote]alexa_pg

PS. Imam nemi osjecaj da ces ga na kraju slomiti i BICE EKRAN.
[ Miro Stanić @ 27.07.2010. 22:46 ] @
ma neću ga slomit, nego znate onaj osjećaj, pokušaš sve što znaš , i nejde, pokušaš što ti kažu ljudi sa foruma i nejde, i kao što je neko jednom rekao, kad misliš da nešto znaš, tek tada vidiš da ništa ne znaš

[ i4004 @ 27.07.2010. 22:53 ] @
pa reko je da će promjeniti vertikalni čip.
a ako je do ekrana sigurno ga neče popraviti...

btw. miro meni još nije jasna ta metoda ni sad kad si je ponovio:

Citat:
Ovakva slika na ekranu se događa kada otpojim katode na otklonskoj pločoci i spojim ih na masu, (za svaku katodu je ista slika na ekranu) ,kada su katode normalno spojene ,na ekranu ne dobivam nikakvu sliku,

šta ti dobiješ time ako katode (direktno sa ekrana?) spajaš na masu?
jel time imaš maximalnu pobudu topa?
[ Miro Stanić @ 27.07.2010. 22:58 ] @
na otklonskoj pločici odlemin pin , recimo R(red)-crveni top, i samo taj pin spojim na masu i trebao bi dobiti crveni ekran, ako tako spojim g(green)-zeleni top , dobijem zeleni ekran, i tako za plavi, --- uvijek sam tako do sad "provjeravao" ekran, a sada kada to napravim dobijem sliku sa prijašnjeg posta
[ i4004 @ 28.07.2010. 02:05 ] @
ako vertikala ne pomogne (a ja ne vidim kako će loša vertikala uzrokovat ovo..ti tu nemaš nikakav fokus, a vertikala nema veze s fokusom) onda možebitno objašnjene je kratki spoj katoda/prva rešetka_

* Cathode to control grid (K-G1). Since the G1 electrodes for all the guns
are connected together, this will affect not only the color of the guilty
cathode but the others as well. The result may be a very bright overloaded
*negative* picture with little, none, or messed up colors.

http://repairfaq.ece.drexel.edu/REPAIR/F_tvfaq8.html#TVFAQ_002

[ sase.jovanovski @ 28.07.2010. 08:14 ] @
probaj pronaci blok pored trafa 100nf pored bustera zameni

[ Miro Stanić @ 29.07.2010. 07:34 ] @
promjenjen ic na vertikali, svi blok kondenzatori oko njega, rezultat nula,,,, nastavljam dalje kopati-dio po dio
[ i4004 @ 30.07.2010. 03:36 ] @
što se tolko mučiti kad po svemu sudeći je ekran u ofsajdu...

usporedi sa nekim normalnim ekranom (traži kratki spoj katode/rešetka)...a zatim škartaj...

btw. sase ti je reko provjerit blok u horizontali, kod buster diode....to ima puno više smisla nego da je vertikala, ali ako ekran dobija ispravne napone, neće bit ni to...
[ Miro Stanić @ 30.07.2010. 07:12 ] @
Prvo da se svima zahvalim, na ukazanoj pomoći, ne da ste zaslužili kavu, nego pivu i ćevape .

Kako je riješen problem. Na prvom postu sam napisao da mi se VN trafo grijao, razlog puknuta(čitaj raspala se) feritna jezgra,.Otišao u trgovinu i kupim novi trafo , zalemim ga na šasiju i onda počinje cijela agonija, (ona fleka na ekranu, pa se gasi, pa promjenim vertikalu, sve blok kondenzatore oko vertikale,70 % elektrolita i rezultat nula, već lud, pripremio čekić(šala,šala), uspijem nabaviti drugi, rabljeni trafo, stavim ga i tv radi.
Prodali mi novi tvornički neispravan trafo, otišao u trgovinu i zamjenio ga za novim. Koliko muke ,živaca, truda, pive, a tamo kinezi zeznuli stvar.
Alexa_Pg- car si, bravo majstore,

Velika zahvala svima
[ i4004 @ 30.07.2010. 18:05 ] @
alexa ti je reko daje bilo do vertikale (i bio vraški uvjeren u to), a nije bilo.

što se mene tiče, ja sam ti već u prvom odgovoru napisao
"možda se gasi zbog nekog neispravna napona za napajanje ekrana, a možda jer je ekran otišo"

pa sam ja pretpostavio da si ti prvo provjerio visoki napon i napon fokusa (vjerovatno bi se na njima vidilo da trafo ne radi ok, jer kako sam ja ponavljo očito je bilo da nema fokusa tu nikakva).

kako bilo, pohvala tvojoj ustrajnosti u nastojanju da se dođe do rješenja!
do drugog puta nabavi i nešto ovako za ispitat trafo dok još nije u uređaju:

http://www.radiodevices.ru/fbtest/fbtest.htm
[ alexa_pg @ 30.07.2010. 23:31 ] @
Citat:
...alexa ti je reko daje bilo do vertikale (i bio vraški uvjeren u to), a nije bilo.

Ja i dalje tvrdim da je bilo do vertikale.
Da bi vertikalni stepen pravilno radio neophodno je da se sa VN transformatora dobiju tri napona neophodna za njegov rad i to +15V, -15V, +60V

Sa slike koju je dao Miro vidi se da je falio jedan od napona.
Takodje, ako pazljivo procitas sve postove vidjeces da je postojao samo +14V

Citat:
...napon na vertikali 14 V,...

[ i4004 @ 30.07.2010. 23:56 ] @
ja se slažem s tim da nije ni vert. mogla radit kako valja zbog ovoga(ništa što de napaja i sa vn trafa), ali je ipak "stariji" ovaj kvar sa vn trafom....nije vertikala zezla vn trafo, već je vn trafo zezao sve ostalo.
(a i otežo traženje kvara jer se mislilo da je ok, pošto je bio novi)

vertikala sama po sebi nema nikake šanse da prouzroči nefokusiranu sliku.
vn stupanj?
da.
ko zna kolki su naponi(prije svega vn, prva rešetka i fokus) tu bili, vjerovatno puno manji od nominalnih.
[ Miro Stanić @ 31.07.2010. 19:07 ] @
Aleksa- vjeruj mi nije bilo do vertikale, jer sam probao upaliti tv nakon promjene svih blok kondenzatora i samog ic-a, rezultata nije bilo,.
[ tomazo @ 31.07.2010. 19:45 ] @
Slicno a bilo od vertikale i to od TDA 3653 B
[ Miro Stanić @ 31.07.2010. 20:03 ] @
ja nisam imao nikakvu sliku na ekranu. ova moja slika je bila kada sam spojio topove(rgb)na masu-(naravno -jedan po jedan)
[ tomazo @ 31.07.2010. 20:19 ] @
Citat:
Miro Stanić: ja nisam imao nikakvu sliku na ekranu...
Da si povecao UG2 najverojatnije bi dobio ono na tvojim slikama sto si postavio...
[ Miro Stanić @ 31.07.2010. 20:38 ] @
bio sam ga digao na 350 V i nije bilo ništa na ekranu
[ i4004 @ 01.08.2010. 21:11 ] @
tomazo, ako se vertikala napaja i pomoću horizontale, i ako je neispravna vertikala vukla dolje i napon horizontale, to OPET ne znači da vertikala ima direktnu vezu s fokusom.
tj. otpoji ju, i fokus će bit ok, doduše samo jedna crta će bit na akrenu, ali fokusirana...hehe

a posrednu ima, ko i svi drugi sklopovi u tv-u, ako ništa, preko napajanja.

nadalje, tvoje slike prikazuju puno bolje stanje nego njegove....

on nije imo nikako raster, nit išta što bi uopće i formiralo sliku...

u njega je mlaz završavo na sve strane....

fokus se formira naponima iz horizontale, ne vertikale.

ima u jednoj knjizi, evo par slika o elektronskoj optici.....

[ alexa_pg @ 01.08.2010. 21:57 ] @
Citat:
ima u jednoj knjizi, evo par slika o elektronskoj optici.....

Nastavi da ucis dalje.
[ i4004 @ 01.08.2010. 23:09 ] @
to nije meni, veći takima kao ti, koji popravljaju tv-e a da niti ne znaju kako rade..hehe...

rečeno ti je i dokazano da nije vertikala.
ušlo ti u glavu?
[ tomazo @ 01.08.2010. 23:51 ] @
I4004 potrudi se ili snađi se da razumeš ono što je pisno u OVOJ TEMI i daj komentar...
PS 1 Po tvome izlazi da vertikala ne može da pravi takav kvar ?
PS 2 Oni koju poznaju "teoriju" TV-a dobro i imaju fakultetsku ili bilo kakvu diplomu koji je dokumenat da su sposobni da popravljaju (konkretno) TV-e neka stave svoju diplomu na ili u TV-u i neka odu na kafu, a kad se budu vratili diplome će im reći da su popravile TV ...
PS 3 Nije sve u knjigama i teoriji, itekako je važna praksa koja je bolji učitelj od bilo kog profesora na fakultetu koji je nabubao znanje a nema ni minutu prakse...
Za mene ova tema je apsolvirana...
[ i4004 @ 02.08.2010. 01:06 ] @
nije niko ni reko da je sve u knjigama i teoriji, ali, bogami, nije niko ovdje niti objasnio kako će vertikala prouzročiti onaku sliku, na koji način.
u tome je vic.
a nadalje je vic u tome da ovdje jednostavno nije bilo do vertikale, kako inzistira alexa, i kako je prvo reko majstorr, i kako (čini mi se?) u zadnju i ti počinješ.

znači vi nakon kvara popravljenog vn trafom govorite da je do vertikale!!??

a ako tema koju si linkao objašanjava nešto, ja te mogu samo zamolit da nam ukratko prepričaš, pošto je teško očekivat od svih da znaju ili ćirilicu, ili makedonski.
vjerujem da to možeš u rečenicu, dvje.
google translate mi nije od neke koristi....

Citat:
Za mene ova tema je apsolvirana...

i za mene.

i zaključak je da nije bilo do vertikale. i nikakvo ponavljanje da može bit do vertikale neće promjeniti činjenicu da ovo nije uzrokovala vertikala.
<wink>

e da, i nevalja da više pričamo o svemu ostalom, a najmanje o načinima kako nastaju kvarovi, pošto je to ono najzanimljivije.

ovdje sam samo vidio nekolicinu ljudi koji ko papagaji ponavljaju "promjeni vertikalu, promjeni vertikalu", a nijedan nije nit pokušo objasnit kako će vertikala to prouzročit.
da ne govorim da se miru na početku isključivo govorilo da odustane, jer kofalan ne zna on to, pa neće moći popraviti.

i ovo sad da mu se govori da je ipak bilo do vertikale, je nešto kao šlag na kraju te apsurdne torte.
[ alexa_pg @ 02.08.2010. 08:31 ] @
Interesantno, s vremena na vrijeme pojavi se tako po neko ko pocne da mudruje, drzi knjige ispred sebe i misli da je popio svu pamet ovoga svijeta.
Sreca, to ih kratko drzi i napuste forum da se ne brukaju bespotrebno.
Da je tebe Miro Stanic poslusao ovaj tv bi zavrsio na smetlistu
Citat:
što se tolko mučiti kad po svemu sudeći je ekran u ofsajdu...
[ banetv @ 02.08.2010. 11:33 ] @
Pusti, Aleksa, ne treba trošiti energiju na dokone budale. Žao mi je što si se dao upecati - ovakve samo treba ignorisati. Nemaju šta da rade ozbiljno, kradu bogu dane, sede kod kuće, vise po internetu i prave se veliki i pametni. Dolaze mi takvi u radnju; ne vređam ih ali ih lepo udaljim.
Ovo je forum za RAZMENU iskustava među serviserima i treba se ograničiti samo na ozbiljne i profesionalce. Lako je prepoznati ko je ko.
[ i4004 @ 02.08.2010. 14:51 ] @
fala vam, mudraci moji, jer ste objasnili kako vertikala mjenja fokus...hehe...a posebno tebi, sveznajući moj bane koji se druži samo sa serviserima, a ostale šalje drito u servis jer su niža bića....lol!

Citat:
Ovo je forum za RAZMENU iskustava među serviserima i treba se ograničiti samo na ozbiljne i profesionalce. Lako je prepoznati ko je ko.

to daje ovo forum samo za servisere je ono što ti misliš, tj. ti nit ne znaš gdje si, nit znaš pravila foruma(na forumima se ne vrijeđa ad-hominem) i pogotovo se ne diže nos ovako kako to ti radiš. ali nešto mi govori da si taki i uživo, pa neću pokušavati promjenit tvoj nezgodni karakter. ti jednostavno sve znaš, a ostali ništa.

a ovo drugo, i ja velim.

onaj ko ne zna kako fokus radi ne bi trebo ići blizu tv-a.
<wink>

pa sam vam ja zato ovdje stavio par stranica o tome kako fokus radi, i kolko su tu bitni naponi.
ali ne vertikale, već horizontale!

e da, a kolko se meni čini ti si aktivniji na forumu od mene, pa bih reko da ti više visiš na internetu od mene. šteta je samo što je većina tvojih odgovora šljaka tipa "nosi u servis".

Citat:
Da je tebe Miro Stanic poslusao ovaj tv bi zavrsio na smetlistu

ti ne čitaš temu, i jedva da si vrijedan mog vremena: ja rekoh u svom prvom odgovoru ovdje:
Citat:
možda se gasi zbog nekog neispravna napona za napajanje ekrana, a možda jer je ekran otišo, pa postoji neki kratki spoj tu i on se onda gasi preventivno.

i što se mene tiče da se prvo provjerilo te napone, bilo bi vidljivo da horizontala ne radi kako spada.
jer do toga je i bilo, i vrlo mi drago da nisam puko taku budaleštinu da je do vertikale, ko većina vas.

pojma nemam što ste se uvatili vertikale ovdje, nema nikaka smisla.
mislim da to samo vi znate.

i šta se sad imamo tu nadigravati: fakt je da niste bili u pravu, i da nećete da priznate da niste bili u pravu.
za vas je ovo još kvar vertikale.
super ste meštri.

Citat:
Sreca, to ih kratko drzi i napuste forum da se ne brukaju bespotrebno.

čuj, znaš kolka mi je bruka jer nisam se pridružio sveznalicama koje su mislile da je do vertikale, i jer sam reko banetu da više ne dosađuje(svojom prevelikom mudrošću koja svakog šalje u servis) čovjeku koji želi popravljati ovaj tv.
joooj....ne bi vjerovo!
lol!

a kolko ću ja ovdje da stojim..heh...pa definitivno ću pitati tebe i baneta smijem li pisati ovdje, pošto ste ovdje vi šefovi.
<wink>

vidimo se uskoro u nekoj drugoj temi, drugari.
[ banetv @ 02.08.2010. 15:18 ] @
U pravu si, Aleksa, pojave se i nestanu. Tih maminih, kućnih , dokonih bolesnika ima svuda ali obično ne smetaju puno. Mi im nismo krivi za njihovo loše detinjstvo.
Predlažem da odgovaramo na ozbiljne postove, a stručne odgovore kolegama da šaljemo na PP.
[ i4004 @ 02.08.2010. 15:30 ] @
a ja ću bane pokušat maximalno da ti smetam kad god se ovako ponašaš, pa time dao bog da svu korespodenciju daš na PM-ove, ako samo ovako znaš sudjelovati u radu foruma.

imaš stotine neodgovorenih (ili neadekvatno odgovorenih) tema, na njih odgovaraj(ili javno, ili pm, svejedno), pusti bakćanje sa mnom.
mene ionako nećeš ubjediti u ono što želiš.

i što više ovako pišeš, definitivno samo prolongiraš moj ostanak ovdje...mada ja nisam nikad ni otišo, već samo navratim svako tolko.

sad imam razlog da navratim, da vidim kolko si ljudi poslo u servis...lol!

e da, a uvredama nećeš ništa rješiti: ja sam oguglao na take kakav si ti.
ima ih na internetu ponešto, u pravom svijetu slabo.
vrijeđaš na internetu jer ne smiješ u pravom svijetu.

[Ovu poruku je menjao i4004 dana 02.08.2010. u 16:50 GMT+1]
[ filka @ 02.08.2010. 21:57 ] @
Radim u servisu vec 15g i vidi cuda:kada mi dodje ovakav kvar ja PRVO pregledam vertikalu!!!! Evo sada sam naucio da to moze da bude i zbog FOKUSA i HORIZONTALE. Na sledeci tv sa vakvom greskom cu da prvo pregledam HIS pa VN trafo pa cu tek onda da pregledam VERTIKALU: Samo me nesto hvata strah da ne izgubim pet dana trazeci kvar "KOJI ZNAM GDE JE" i da me druge musterije cekaju samo zato sto KNJIGA kaze da nesto nije u redu sa FOKUSOM....pozzz
[ i4004 @ 02.08.2010. 23:29 ] @
da, prvo ti provjeriš vertikalu, vidiš da nije do nje, onda ideš na his, promjeniš trafo i sve radi ok.
>wink<

e da, a knjiga ne govori ništa o ovom kvaru (knjige su općenito poznate da ne govore.....hehe) već jednostavno o tome kako radi fokus, a meni prvo na um pada fokus kad je fokus u ofsajdu...a tek onda vertikala...a i onda posrednom vezom...
<smile>

[Ovu poruku je menjao i4004 dana 03.08.2010. u 00:43 GMT+1]