Citat:
dragancesu: Tesko je reci koja ploca posto su to vec sklopljene masine. Nedavno sam gledao takve stvarcice i svideo mi se asus eeebox. Sve je to skupo, ali treba platiti necujno malo kuciste.
@dragancesu - izvini ako gresim, ali mi se cini da nisi video sve sto se nudi. Sada ima tih ploca "kao pleve", jace, slabije, sa integrisanim Atomom - 1 i 2 core, sa socketom za klasican procesor, sa vise i manje podrzane memorije, sa integrisanom Intelovom ili nVidia grafikom, sa 1 klasicnim PCI slotom, pa sa Expres slotovima, pojedine imaju cak i onaj veliki (? - 16x?) pa imaju i male Expres klasicne a imaju i neke lezece, valjda hardver preuzet od laptopova, cudo jedno, i sve to moze lepo da se pogleda na recimo amazon.com ili ebay.com a posle nekog vremena prilicnog toga dodje i u Srbiju, mada mislim da pokretacu teme to nije ni vazno.
Kucista su takodje ludnica. Ima ih svih oblika i velicina. Najcesce su sa manjim napajanjima od uobicajenih, cesto za slim DVD drajv, ali ih ima i sa prostorom za ono klasicno napajanje i sasvim obican DVD.
Samo pogledaj tamo, napisi mini ITX u pretrazi i pokazace ti svasta.
Evo, ova ima te mini slotove, lezece
http://www.amazon.com/ZOTAC-Mi...amp;qid=1280228984&sr=1-34