[ Lifetime Investor @ 22.01.2004. 11:46 ] @
Da li neko moze da mi preporuci dobar proizvod koji ispunjava sledece uslove:
-Radi se o enkripciji HD-a laptopa,
-da podrzava windows
-da sistem sifrature bude transparentan, tj. da pre ili posle boot-a mashine kucam pass i da ne moram da pomeram fajlove ili foldere keko bi kriptovao bilo sta .. prakticno da kriptuje ceo hd sa operativnim sistemom ...
-Da bude kompatibilan sa USB tokenom EUTRON,model ITSET E4 32k (sto i nije tako bitno ali je jako pozeljno)
-da pruza podrsku za KEY-RECOVERY ako sjebem ili izgubim KEY
-da ima centralizovan menadzment za KEYs
??????????????
WinMagic, Canada, Ontario i proizvod SecureDoc, ispunjava sve uslove, jel neko ima neko misljenje o tome, neko iskustvo ?

Takodje ako ima neko ko radi za kompaniju koja ima slican proizvod ... na rapsolaganju sam za kontakt.

Puno pozdrava.

Lifetime
[ StratOS @ 22.01.2004. 12:36 ] @
Hm, reklama ...

Ti bi i cjeli HD da enkriptirash i to sa OS-om ?

To je skoro nemoguce i jako vremenski neugodno, no moguce ako imash samo OS na kojem imash samo podatke (neki DB server ili slicno ...), a dostup je preko mreze ili slicno ...

Vecina boljih programa upotrebi neko specialnu particuju i drivere na sistemu, koju ne mozes da dosegnes ako ne odkucash pravi password ili neki fajl na HD-u !

Mislim, da sam prije nekoliko vremena nasao nesto takvo na PCI slotovima je HD, mislim, da ima par 50-200 MB, a za upotrebu njega trebate password ili originalan kljuc ili USB ključ sa zadnje strane compa da ga umetnete !
Mislim, da je napravljen trenutno za Windowse, trebate i instalacijski CD za neke drivere ili slicno, no ne mogu se sjetiti imena tvrtke ili proizvoda, potrazi malo na google-u !

Pogledaj i
http://www.des.co.uk/news.htm

sto se tiche http://www.winmagic.com/ nesto sam cuo, da je dobar
No, za http://www.datasecuritysolutions.com/prod1.asp je jedan tipichan i dobar enkriptor ...

No za sve takve programe je uz malo pomochi moguce i izbrisati enkriptirane podatke i izbjechi loadanje drivera i protekciju enkriptiranih file-ova.

Evo i jednog Free programa za enkripciju : http://www.cypherix.co.uk/downloads.htm


A za sve one dodatne restrikcije koje si dao, mislim, da nesto takvo skoro, da ne postoji, bar sto se onog enkripcija cijelog OS-a tiche !
[ Lifetime Investor @ 22.01.2004. 12:49 ] @
StartOS, nisam probao jos WinMagic-oc SecureDoc, ali mi se cini da proizvod ispunjava sve uslove koje sam naveo izuzev podrske za EUTRONOV key, cak i kad je to sa os-om u pitanju. Nisam bas specijalizovan u ovoj oblasti, ali iz white-papera produkt i slicni njemu rade upravo to, i ne samo SecureDoc, nego i produkti

PcGuardianTechnologies
Pointsec
SafeGuard Easy
SafeBoot
..................
nije cilj reklama, naravno
[ dpanic @ 22.01.2004. 19:20 ] @
Mmmm, preleteh tvoj post. Ali mi se cini da mozda steganografija moze pomoci. Imao sam par alata i patcheva za kernel :-)
[ Lifetime Investor @ 22.01.2004. 23:26 ] @
tesko, win platforme su u pitanju
[ dpanic @ 23.01.2004. 19:33 ] @
Jos jedan od razloga da koristis Linux
[ Ivan Dimkovic @ 23.01.2004. 20:04 ] @
NTFS fajl sistem ima transparentnu enkripciju - WinXP to podrzava, e sad koliko je sigurna to vec ne znam.

Ukljucuje se isto kao i kompresija - desnim klikom na folder / fajl / drajv, pa advanced/encryption. A mozes i da backup-ujes kljuc, naravno.

Vise detalja:

http://msdn.microsoft.com/libr...ileio/base/file_encryption.asp
[ Night @ 04.02.2004. 20:28 ] @
DriveCrypt ima sve sto tebi treba, i enkripcija je neprobojna. Preporucam ti verziju 3.03b jer imas i key za nju, a radi sve sto treba jako dobro.
[ MladenIsakovic @ 04.11.2008. 15:47 ] @
E imam ja jedno pitanje, jes' da je stara tema, al' ima veze, pa da ne otvaram novu.
Zove me burazer iz firme danas, neće da mu se digne Windows na firminom laptopu, a u laptopu je harddisk sa samo jednom (C) NTFS particijom na kojoj je windows, inače, kako kaže njihov tamošnji admin, u MBR diska je instaliran pointsec protection. E sad, treba da spasu neke od podataka, te im ja dao ovaj LiveRecoveryCD, tj. linux live verzija opskrbljena alatima za particionisanje i recovery podataka.
Problem je, ne mogu da mountuju tu particiju u tom linuxu; ja im rekoh da probaju
mount /dev/sda1 /mnt/win
kaže "please specify file-system", pretpostavljam da zajebava taj pointsec protector. Ima li načina da se on zaobiđe tek da bi se mogla mountovati ta particija i spasiti neki podaci?