[ Kolins Balaban @ 25.07.2010. 14:17 ] @
u logu dobijam ovu gresku:
Code:
adsl: terminating... - failed authenticate ourselves to peer
sta znaci ta greska? i do cega bi mogao biti problem. na RB750 mi se nekad desava, da kad onemogucim npr ethernet 1 port, da mi puca pppoe client veza koja je na ethernet 4 ili 5. kakve veze ima ethernet 1 sa ostalim ethernet portovima? :S :S
[ sphere @ 25.07.2010. 20:39 ] @
To bi trebalo da znaci da nije prosla autetentifikacija(user/pass nije dobar ili je user diseblovan na dugoj strani). To moze da se desi na bilo kojoj konekciji,a ne samo na ppp. Npr l2tp,ovpn..
[ djricky @ 25.07.2010. 21:44 ] @
Citat:
Kolins Balaban: u logu dobijam ovu gresku:
adsl: terminating... - failed authenticate ourselves to peer
sta znaci ta greska?

da li si upisao service name? takodje, iako preko domaina BRAS (AC) treba da zna kuda da prosledi tunel, neki put pomaze da se rucno izabere neki od AC-ova (access concentrator), ako ih ima vise.

Citat:
Kolins Balaban: na RB750 mi se nekad desava, da kad onemogucim npr ethernet 1 port, da mi puca pppoe client veza koja je na ethernet 4 ili 5. kakve veze ima ethernet 1 sa ostalim ethernet portovima? :S :S

PPPoE klijent salje PADI frame na broadcast ethernet adresu (FF:FF:FF:FF:FF:FF) kroz interfejs koji specificiramo prilikom kreiranja nove PPPoE sesije, pa ako interface-i nisu bridge-ovani, jedino mi pada na pamet da ROS ne prati bas slepo ono sto mu je receno...
[ Kolins Balaban @ 26.07.2010. 15:40 ] @
interfejsi nisu birdgovani... jos uvijek ne znam zasto bi se to moglo desavati :S:S a evo uskoro cu se cuti sa providerom da vidim sta mi je s accountom....
[ sphere @ 04.08.2010. 16:36 ] @
Evo da doprinesem temi

Isti problem imam i ja sad. Pre par dana je uvedem adsl sa stat ip adresom
Telekomov stari ruter(belo rozi,zaboravih model- pogledacu) i rb750

telekomov ruter stavio u bridge mod i napravio pppoe na mt

Problem je sledeci: Na dan pukne konekcija jedno 10 puta.Kada pokusa da se nakaci adsl,izbacuje gresku failed to authenticate ourselves to peer

ovo je za jedan dan pregled
[ dragansar @ 04.08.2010. 20:20 ] @
Desavalo se i meni na nekoliko MT-ova isti problem, i to samo sa ADSL-om. Trazio sam rijesenje ali ga nikad nisam nasao.To sam rijesavao tako sto sam na ADSL-modemu drzao PPPOE.Sa ovakvom konfiguracijom mi je radilo OK.
[ sphere @ 04.08.2010. 22:20 ] @
Ma znam da ce raditi, ali to djubre njihovo od rutera MORA biti u bridge...

Ja sam stavljao njihov adsl na nekoliko mesta. Danas sam proverio i oni se cesto tako zaglupljuju. Neko mi rece da proverim kakva je uticnica telefonska... I to cu bas da vidim
[ Kolins Balaban @ 10.08.2010. 06:29 ] @
sto je zanimljivo, meni kad se to pocne desavati, onda mi se desava i sa adsl-om, i sa wirelssom (kabal mi je uboden direktno u WISP-ovu baznu stanicu)... bas me zanima sta je razlog... je li se iko obracao mikrotik supportu?