[ Nedeljko @ 25.07.2010. 23:46 ] @
Da li postoji neki alat koji omogućava pisanje matematičkih tekstova, a koji bi mi omogućio da istovremeno dobijem PDF ( kvalitet) i HTML (Wikipedia kvalitet) oblik? Odlično znam .
[ MaliBatica @ 27.07.2010. 08:31 ] @
Nedeljko probaj Scientific Workplace,ono o cemu sam bio postavio temu.Imas LATEX editor,vrlo se lako dobija pdf,e sad za HTML ne znam jer mi nije trebalo ali verovatno i to moze.
[ Nedeljko @ 27.07.2010. 09:47 ] @
Upravo sam ga instalirao i nije rešenje iz više razloga:

1. Cene od $845,
2. Nemogućnosti nabavke iz Srbije,
3. Nemogućnosti kucanja formula komandama kao što je uobičajeno.

Postoji besplatan program Texinfo, čija je mana da ne ugrađuje u HTML formule kao bitmape dobijene iz -a, kao i besplatni doxygen, koji to radi, ali je namenjen dokumentovanju softvera, tj. imaće stranicu "Spisak klasa" itd. koja mi ne treba.
[ ash @ 27.07.2010. 19:58 ] @
Ako imaš linux, probaj sa latex2html. Radi iz komandne linije, a konačan rezultat bi vjerovatno moralo malo i da se modifikuje, jer daje neka zaglavlja koja podsjećaju na windows help-ove (izgledom).
Ipak al daje pristojne rezultate. Formule pretvara u bitmape, koje i nisu naročitog kvaliteta, ali se možda na to može uticati.

Nisam siguran postoji li win verzija, al isplati se pogledati. Proguglaj malo pa ćeš moći vidjeti i urađene primjere korištenjem ovog programa.

Nadam se da je ovo bilo od pomoći.

Pozdrav