|
[ negovan90 @ 26.07.2010. 17:28 ] @
| Cao svima, interesuje me sta mogu da uradim kod pregrevanja laptopa, skinuo sam neki program i evo koje su temeperature: GPU: 73C, HD0: 46C, Temp1: 61C, Core0: 60C, Core1: 58C, nista se ne desava dok surfujem po nety slusam muziku i tako dalje, dok ne startujem wow ili neku drugu igricu i posle 5 min laptop se ugasi sam, sta je problem i da napomenem da dok igram druge igrice jos je veca temperatura? Hvala unapred.... |
[ Binary Mind @ 26.07.2010. 18:37 ] @
Koliko je star laptop tj. kad si ga kupio?
[ negovan90 @ 26.07.2010. 19:11 ] @
pre godinu dana
[ Binary Mind @ 26.07.2010. 20:54 ] @
Imas garanciju 2 godine na njega, a ako ga otvoris, kao sto ce morati da se otvori da bi se sredio, gubis istu tako da...
[ bubalo @ 27.07.2010. 02:14 ] @
Odnesi u servis da ga produvaju, za to ne treba otvaranje jer MSI ima tu falinku da su mu otvori za hladjenje sa donje strane, dosta su mali pa skuplja prasinu, jos ako duvanis ...
[ Binary Mind @ 27.07.2010. 10:13 ] @
Moli se gospodin bubalo da pojasni/prosiri ono sto je napisao u poslednjoj poruci.
[ Dr.sima @ 27.07.2010. 12:45 ] @
Mozes da kupis kompresovan vazduh u konzervi pa da ocistis ventilator od procesora i hladnjak kroz otvore za hladjenje sa donje/zadnje strane... Isto mozes da uradis (dzabe) i ako imas negde kompresor za vazduh... trebalo bi da izleti oblak prasine iz njega!
[ Binary Mind @ 27.07.2010. 16:17 ] @
Ovo pisem iz dobrih namera: Pre nego sto pocnete da dajete savete o tome kako je kompresovan vazduh majka za sve probleme sa prljavstinom kod racunara (kako laptop i tako i desktop) i kako se sa laptopovima moze koristiti tako olako razmislite malo. Ako nekako ne zakoci ventilator, tokom aplikacije kompresovanog vazduha u supljine na donjem delu laptopa, moze ga ostetiti bas kompresovanim vazduhom. Ako se sasusila termalna pasta koja hladi CPU i GPU predlaze se da se laptop otvori, da se skine hladnjak obrise stara termalna substanca i nanese nova. Znaci ne mora da znaci da ce gospodin pokretac teme ostetiti svoj racunar kompresovanim vazduhom, a cak postoji mogucnost da nista ni ne uradi tim metodom i stoga mislim da olako savetujete kompresovan vazduh kao metod ciscenja laptopova. Toliko. Dok ima garanciju najbolji nacin da resi svoj problem je ovlascen servis pa nek' ga oni produvavaju, rasklapaju ili sta vec umesto pokretaca teme. 
[ Dr.sima @ 27.07.2010. 20:03 ] @
Sve je to super,samo covek ostane bez racunara na 2 meseca dok ga oni servisiraju...
[ Binary Mind @ 27.07.2010. 21:56 ] @
Pretera ga Simo. Taj se kvar resava mnogo brze, cak i pod uslovom da se servis odradi po PS-u sto NE UKLJUCUJE koriscenje komprimovanog vazduha.
[ Dr.sima @ 28.07.2010. 08:09 ] @
Ja znam da su moj laptop drzali 7 nedelja za zamenu displaya i ventilatora, i da nisu hteli da ucine toliko da skinu sa neke rashodovane tastature 4 plasticne kapice tastera koje su mi falile. Uz sve to su bili poprilicno drcni sa stavom kao da sam ja kriv sto se laptop pokvario u garanciji i da mi cine uslugu sto ce ga popraviti...
U sustini si u pravu, ako nekom laptop nije jedini racunar, bolje da ga odnese u servis nego da sam cacka...
[ bubalo @ 29.07.2010. 13:15 ] @
Nisam bio kuci ovih dana (pecanje je krivo), pa evo sad sam tu.Imao sam isti problem sa MSI latopom i pomoglo je bas duvanje istog koje je trajalo 30 sec.E sad to moze da pomogne u nekim slucajevima a verovatno u nekim ne tako da ostaje pokretacu teme da odluci sta ce da uradi, jer sam ja izneo samo moje iskustvo sa istim problemom.
Pozz
[ darko116 @ 03.08.2010. 11:27 ] @
ne znam koliko ce da pomogne kompimovani vazduh, imace pomoci ali ne zadugo.
Bolje je da se otvori i detaljno ocisti
ja sam i na mom i kod brata na acerovim laptop-ovima skinuo ventilatore i izmedju njih i rebara za hladjenje nasao sloj prasine toliko gust da je delovao kao parce tkanine.
ni sam ne znam kolika je bila temperatura pre ali ako se ventilator ukljucuje na kratkim intervalima znaci da su zapusena rebra. kod tolike prasine ne bi pomogao kompresor vec bi uduvao prasinu u ventilator i blokirao ga.
otvaranje je najbolji savet, ja sam istom prilikom i podmazao ventilator a kao sto Binari rece iskusniji mogu i da zamene pastu mada to nije isto kao kod desktop komfiguracije jer je montaza komplikovanija.
savet odnesi u servis da ga ociste a ako ne zelis da cekas probaj sam
[ negovan90 @ 05.08.2010. 18:15 ] @
uradio sam sledece, uzeo kompresor i izduvao prasinu, imalo je malo prasine, ali to nije pomoglo, znaci ipak moram da nosim u servis i da se oprostim od laptopa na 2 meseca... :(((((
[ Binary Mind @ 05.08.2010. 18:56 ] @
Naravno da ces morati, tj. bilo bi krajnje pozeljno da tako uradis... i nemoj da im kazes da si koristio kopresor
PS: Ne verujem da ces cekati laptop 2 meseca. Javi da li je sve proslo kako treba kad laptop stigne sa servisa.
[ mleposavic_lepi @ 14.08.2010. 21:31 ] @
Pre svega, neces cekati 2 meseca na laptop nego maksimum 13 dana, jer MSI ima garanciju koju moraju da rese u 72 radna sata, sto je 9 radnih dana ne ukljucujuci subote i nedelje koje moze maksimum da bude po 2 za tih 9 radnih dana sto mu dodje ukupno max. 13 dana od datuma pristizanja na servis (to je bar zvanicna potvrda od jednog od njihovih servisera). Sve reklamacije koje sam imao kod MSI-a do sad su resene u roku od tih 13 dana sto je sasvim OK, nekoliko reklamacija su resene i u roku od 3 dana samo. Broj MSI servisa ako se dobro secam je 0700/108-108, pozoves, objasnis kvar operateru, izdiktiras podatke, ispises info o kvaru na papir i upakujes zajedno sa laptopom u kutiju sa garancijom i istog dana ili sutra dan dolazi kurir DExpress-a da preuzme laptop, odnese na servis i po zavrsenom servisu ti se laptop vraca na tvoju adresu i to sve bez ikakvog dodatnog troska sa tvoje strane
Mozes takodje da, ukoliko poznajes nekoga ko prodaje racunare a ovlascen je od strane MSI servisa da moze da otvara MSI laptopove i odradi sitne popravke (kao sto je ova, ili pak zamena ili ugradnja RAM memorije, itd...), odneses naravno njima u servis i cak istog dana sve bude gotovo. Npr. svojim kupcima kad se desi takav ili slican kvar, zvrsavam ovu vrstu popravke u roku od sat vremena.
Pozz
[ Pioneer cdj 200 @ 30.08.2010. 20:42 ] @
Evo da se ja javim... Imam Toshibin laptop i star je godinu dana i 2 mjeseca... Budući da volim da zaigram zahtjevnu GTA IV, tu i tamo mi igra počne blokirati i primjetim da se temperatura procesora kreće preko 105 stupnjeva. Prvi puta kad mi se to dogodilo, sam se uplašio i nazvao jednog tipa koji radi u servisu. On mi je preporučio da ustima izduvam sve hladnjake i to a ako ne upali, da donesem na servis.
Ugasio sam laptop, izvadio bateriju i pošteno ga izduvao pritom pazeći da ne okrenem ventilator prejako da nebi došlo do oštećenja ili mogućih indukcija napona. Nakon toga, cijeli dan sam mogao da igram GTA IV a temperatura nije išla preko 85 - 90 stupnjeva :) Nije bilo više štopanja i sličnih problema.
Nakon mjesec do dva, stvar se ponovi i opet ugasim, izvadim bateriju i napravim generalku što se čišćenja tiće... Imam kompresovani zrak u spray-u i njime očistim svaku rupicu na laptopu a još poslije toga i ustima izduvam hladnjake i ventilator. I onda radi kao nov.
Samo mi se jednom dogodilo da sam prejako puhnuo i zavrtio ventilator dosta brzo. Laptop je bio u stand by-u, nije bio ugašen. Kad sam ga upalio, temperature su samo počele vrtoglavo rasti. Skužio sam da ne radi ventilator. Al nakon restarta laptopa, ventilator je uredno proradio.
[ Binary Mind @ 31.08.2010. 13:55 ] @
Mora da je neki od boljih Toshibinih laptopova kad mozes na njemu da igras GTA IV...
[ Pioneer cdj 200 @ 31.08.2010. 22:06 ] @
Citat: Binary Mind: Mora da je neki od boljih Toshibinih laptopova kad mozes na njemu da igras GTA IV...
4 GB DDR2 memorija, ATI Mobility Radeon HD3650 512 MB, 320 GB HDD, AMD Turion 2 x 2.2 GHz...
[ Binary Mind @ 02.09.2010. 00:20 ] @
Prosto je neverovatno da na takvom laptopu igras GTA IV... Ja se ne bih usudio.
[ Pioneer cdj 200 @ 02.09.2010. 15:46 ] @
Citat: Binary Mind: Prosto je neverovatno da na takvom laptopu igras GTA IV... Ja se ne bih usudio.
A ma zašto ne? Zato sam i kupio malo jači laptop, jer sam fan GTA serijala. Ne radi najbolje, al mi se FPS kreće od 10 - 20 čitavo vrijeme, ako je laptop dobro izduvan i ne pregrijava se, što je sasvim pristojno za igrat. Rezolucija igre mi je na max, jedni detalji su na max a jedni na medium i ostalo sve (distance i ostale stvari) mi je na vrlo visoko. Grafička tu igricu 'jede na salatu' i mogu dizat koliko ću detalje a probao sam spustit i sve na minimum i FPS ostaje isti jer me upravo procesor blokira. Procesor je 'najslabija karika' u mom laptopu, sa samo 1 MB L2 cache-a.
Uostalom zašto se nebi usudio? Ja na to gledam ovako: ja sam samo jedno djete koje je dobilo komp u ruke... I ono što znam o kompjuterima ću zanemarit. Ja hoću igrat igrice i instaliram si igricu. Ako se laptop pregrije i nešto se skuri, garancija će mi mjenjat dio. Mislim da ti na svoj laptop imaš pravo instalirat što hoćeš i igrat što hoćeš. Ako nešto pregori znaći da zaštite ne rade kako treba i ako je pod garancijom, servis je dužan da ti zamjeni, tj. popravi računar.
Isto tako sam mučio moj stari računar sa Crysis igricom i grafička bi mi 'kuhala' na 105 stupnjeva svaki puta i često mi se znao resetirati/gasiti. A moj frend je još overclockirao svoju grafičku da bi igrao GTA IV i stavio 3 ventilatora i 2 dodatna hladnjaka da je hlade :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|