[ markelja @ 28.07.2010. 10:39 ] @
| Posle duzeg vremena treba sam da otstampam jednu stranu, kad ono njega ne vidi racunar. Tada sam radio na linuxu. Prebacim stampac na drugi racunar istaliram drajver kad u toku istalacije sistem ne moze da ga pronadje na usb-u.
Stampanje probne stranice oce.
Menjao sam i kablove.
U cemu je problem, ima li leka! |
[ savgardns @ 28.07.2010. 18:25 ] @
Promeni USB port, ali je sigurnija varijanta da ga probas na drugom kompu. U krajnjem slucaju reinstall drivera moze da pomogne pa i to probaj.
[ dendic @ 28.07.2010. 20:25 ] @
Ako ne htjedne na drugom racunaru,probaj ga malo rastaviti,povaditi kablove iz konektora i ponovo ih vratiti.Naravno probaj i sa najkracim USB kablom da ces ga sam skratiti.
[ markelja @ 29.07.2010. 17:55 ] @
Novi momenati!
Probam ja ponovo sa jos jednim kracim kablom kad ono racunar ga prepozna ali nece da stampa. To mi je na jednom laptopu sa instaliranim linuxom.
Ubacim ti ja isti kabl u jedan netbook asus eee kad on se odma ugasi. Ne budem lenj, i odnesem ti stampac na desktop racunar kada on pocne da pisti i blokira mi tastatura i mis. To se desava bi racunar ukljucen ili iskljucen.
Ko ovde koga zeki?!
[ savgardns @ 29.07.2010. 23:04 ] @
Ovo sve vuce na to da nesto nije uredu na samom usb prikljucku stampaca. Ja bih to otvorio i pregledao kontakte na stampanoj ploci, mozda usb ima neki hladan lem i sl. A opet mozda je i varijanta da je usb kontroleru odzvonilo, vidi da eventualno kod nekog servisa trazis plocicu na kojoj se nalazi usb od istog stampaca pa da probas. Ili jednostavnije ali i skuplje, odneses u servis i pustis njima da se bakcu :P
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.