[ Justice4All @ 29.07.2010. 16:51 ] @
Napravio sam aplikaciju sa opcijom za izbor baze podataka i to sve odlično radi kada je baza na lokalnom računaru. Čim probam da se povežem sa bazom na nekom od mrežnih diskova (bilo preko pune putanje bilo preko mapiranog mrežnog diska) konekcija se ne može uspostaviti. Sad se pitam da li je ovako nešto uopšte moguće, jer kad probam da se konektujem pomoću wizarda, nikad mi ne uspe test connection.
(Platforma je VS2008 i SQL 2008, sve Express editions). Buni me to što kod wizarda svuda pominje ISKLJUČIVO "local MSSQL instance". U literaturi sam pronašao da je dovoljno u sekciji Data Source navesti ime računara na kome je udaljeni server npr. "Data Source=MREZNICOMP/SQLEXPRESS" ali mi to ne uspeva...
Može li se to uopšte sa Express verzijama ili ima nečeg što sam propustio???? Tnx, unapred!!!!!
[ svemirski @ 29.07.2010. 18:45 ] @
Probaj ovaj konekcioni string:

Code:
Data Source=.\SQLEXPRESS; AttachDbFilename = Putanja\imebaze.MDF; Integrated Security=True; User Instance=True; 


Ili u wizardu probaj promijeniti Data Source-umjesto "SQL Server" odaberi "Sql Server Database File"

Ako uspiješ preko wizarda ostvariti konekciju, kao što je prikazano na prvoj slici, klikni na dugme ADVANCE i pri dnu imaš konekcioni string..

Nadam se da ti je od koristi.

[Ovu poruku je menjao svemirski dana 29.07.2010. u 20:09 GMT+1]
[ Justice4All @ 29.07.2010. 19:23 ] @
Upravo ovako kako si naveo koristim wizard. Test connection prolazi samo kada je baza na jednom od lokalnih diskova. Čim pronađem bazu na mreži javi poruku tipa "the file \\SERVER\DISK_C\FOLDER\BAZA.MDF is on a network path that is not suported for database files."
Mislim da je problem u sledecem: Data Source=.\SQLEXPRESS;
( .\ označava lokalni SQL server a ja hoću na mrežu i nikako ne mogu da ih povežem )
[ pl4stik @ 30.07.2010. 07:05 ] @
Mislim da neces moci tako (remote) da pristupish MSSqlServeru 2005 i noviji jer je po defaultu onemogucen remote conn. Moraces ili da dozvolish remote conn. sto se ne smatra dobrom praksom jer dozvoljavash brutal force alatima da rade, a tad sve postaje pitanje vremena ili napravish poseban DAL (wcf ili soa), referencirash u svoj projekat i programirash protiv njega a ne protiv baze direktno...

Happy coding