[ mickey.ristic @ 29.07.2010. 22:08 ] @
Pozdrav,

Na koji nacin da unificiram izgled kompanijskih mail-ova?

Video sam da postoji dosta programa za tu namenu ali zaista ne znam koji da izaberem. Bilo bi idealno ako bi to moglo da se uradi direktno u Exchange-u.
Svi kontakt podaci treba da se dovlace iz AD-a, a obavezno treba dodati i logo firme.
[ andrija.panic @ 29.07.2010. 22:23 ] @
Ako koristis Exchange 2010, onda mozes da implementiras Transport Rules, jer sada postoji mogucnost ubacivanja AD polja, tj podataka iz AD-a - neke osnovne mogucnosti.

Ako zelis perverzije od potpisa (nazovimo to centralnim potpisima), onda obrati paznju na Exclaimer, tacnije Exclaimer Mail Utilities, odnosno Exclaimer Mail Discalmers - http://www.exclaimer.com/

Ja u firmi koristim Exclaimer Mail Utilities za Ex2003, i radi ko zmaj, ima jos tonu, ali tonu feature-a, npr address rewriting (ti to imas u EX2007), journaling emailova i sl... softver nije preterano jeftin, ali je perverzno dobar. Radi i na klasterima, tako da znas.... za svaku preporuku... jedino sto ga neces nigde, ali nigde, naci krakovanog, moraces da ga kupis !

Obavezno pogledaj sajt i vidi sta ti odgovara... implementacija ovog softvera podrazumeva, da u Outlook klijentima nemas nikakv potpis, samo ono "pozdrav", a ostatak (ime, funkcija, tel, email, web) se ubacuje sa servera na kome imas Exclaimer softver.

POzzz

P.S. u pitanju je HTML dizajner (sa podrskom za direktan HTML editing) gde se slike (logo koji si pomenuo) ucitava sa firminog web servera, ne ubacuje se u sam email. Definises koja AD polja zelis, jako, jako detaljan softver !!!

[ mickey.ristic @ 30.07.2010. 21:26 ] @
Gledao sam Exclaimer i stvarno mi se cini da je jako dobar softver.

Rekao si da nije jeftin ali bih ja rekao da nije previse ni skup. Cene za Mail Utilities za 75 korisnika i AD pictures iznosi 334E, a Mail Disclaimers sa Support-om 184E (ako je ovo jednokratno, a ne godisnja licenca). Mislim da su cene skroz OK za firmu koja drzi do sebe i koja zeli da se prikaze ozbiljno.

Imas li neko uputstvo kako se u Exchange-u 2007 rade potpisi? (dok shefovi ne odobre budzet za Exclaimer ) Koristio sam transport rules za kreiranje potpisa o "zastiti prirode, tralalalala" ali mi se cini da nigde nisam video povezivanje sa AD-om.

Ako je od znacaja u pitanju je SBS 2008 Premium.
[ andrija.panic @ 02.08.2010. 08:49 ] @
Pazi, u Exchange 2007, ne mozes da radis klasicne potpise, da se dinamicki vade vrednosti iz AD-a.. Jedino ako si jako dokon pa da kreiras 75 transport rule-ova, za svakog korisnika pojedinacno, sa zakucanim vrenostima :)))) salim se, naravno. AD polja mozes tek kod Exchange 2010 da koristis...

Slazem se za cenu Exclaimera, ipak pruza jako puno feature-a za te pare, predlazem da ides sa full Mail Utilities programom, samo bez onih zastitnih i slicnih modula.

Ako jos nesto treba, cimaj. Za Exclaimer imas jako lepa uputstva, a mogu ti i ja poslati moj template za potpis (treba da ga nasetujes da prilikom reply i forward akcija, ubacuje potpise u tacno odredjen deo email-a, to je vec malo tricky)
Pozdrav,

Andrija

P.S.1. Posto je u pitanju SBS, kada budes gledao Exclaimer cene, obrati paznju da imaju i takav vid licenciranja, specificno za SBS 2008, i cini mi se da je dosta jeftiniji nego klasicne licence za X korisnika. Support ti je obavezan prve godine, i donosi pravo upgrade-a i sl.

P.S.2. Ako ti je firma pod OVS ugovorom sa Microsoft-om (ili OLP, sa software Assurance-om), mislim da imas pravo upgrade-a SBS-a, tako da koristis Exchange 2010 i WIN 2008 R2. Pozovi firmu Extreme ( Extreme ), trazi Velibora i pitaj ga za tu mogucnost (naravno ako imas OVS ili OLP ili slicno). Slobodno se pozovi na mene (Andrija@Trident).