[ Ivan Dimkovic @ 29.07.2010. 23:15 ] @
http://www.truecrypt.org/docs/?s=version-history

Verzija 7.0 (konacno) donosi podrsku za AES-NI instrukcije u Intel Nehalem/Westmere procesorima. Sa hardverskom akceleracijom se dobija 4-8x povecanje u I/O performansama (koje su i do sada bile sasvim zadovoljavajuce)

Za neupucene - TrueCrypt je izuzetno robustan i vrlo popularan FLOSS program za enkripciju diskova koji podrzava AES kripto algoritam za maksimalnu sigurnost. TC podrzava i kompletnu enkripciju sistemskih diskova, tako da je kompletan sistem kriptovan (potpuno transparentno za OS) kao i "plausibly deniable" enkricpiju tj. mogucnost sakrivanja kriptovanih particija u "sum" veceg kriptovanog diska koje su nemoguce za automatsko otkrivanje.

Ja sam danas presao na verziju 7.0 i sve radi odlicno i bez ikakvih problema prolazi upgrade (koristim sistemsku enkripciju). Ubrzanje se doduse kod mene i ne primecuje jer je i prosla verzija bila vise nego dovoljno brza za desktop/workstation upotrebu.
[ Goran Arandjelovic @ 05.08.2010. 21:38 ] @
Jedno pitanje, jeste relativno... ali koliko je na tvojoj mašini (koliki je HDD?) trajala potpuna sistemska enkripcija (verzujem da si enkriptovao ceo HDD, a ne samo boot+sistemsku particiju?)
I da li imaš iskustva sa prekidom i nastavkom enkripcije ili si pustio sve odjednom?