[ milos_no @ 30.07.2010. 11:18 ] @
Cao svima, interesuje me da li je moguce da se vozilo (auto,autobus,kamion) putem wirless poveze sa nekim daljnjim korisnikom na primer u kancelariji. Evo o cemu se radi. U pitanju je Mobilni dvr uredjaj koji sluzi za video nadzor kamiona i on na sebi ima mogucnost LAN prikljucka. U gradu postoji slobodno koriscenje wirless interneta pa sam mislio da taj uredjaj nekako povezem sa njim da bih mogao svremena na vreme da se putem interneta ulogujem na njega i da vidim gde se kamion nalazi tj. sta kamere u tom trenutku reprodukuj. Po nekom mom razmisljanju mislio sam da u kamion instaliram neki wirless ruter i da ga nekako registrujem na tu mrezu i da mu pristupam od kuce. Sta vi mislite o tome? Unapred zahvalan Milos
[ tox master @ 30.07.2010. 16:39 ] @
Verovatno bi bilo izvodljivo samo najveci problem bi ti predstavljao stabilan signal na svakom mestu a valjda taj kamion ide i van grada gde nema signala a onda je problem.
Kada bi resio ovo sa signalom ostalo bi bilo izvodljivo na ovaj ili onaj nacin ali moraces malo detaljnije da objasnis kakav je to uredjaj u kamionu.
Kako mu se pristupa i ostale karakteristike to jest kako ga inace koristis posto ja licno nikad nisam oko toga cackao pa me bas zanima kako to radi?
[ daywalkerzr @ 31.07.2010. 21:40 ] @
Mozda da ubacis neko malo kuciste,inverter 24v-12v na 220,wi-fi router sa ddns podrskom i 3g modem kad je kamion van grada.