[ normandija @ 30.07.2010. 13:23 ] @
Pokusacu ukratko da objasnim sta mi je potrebno. Pa da mi pokusate objasniti na koji nacin to da uradim i koju vrstu objekta na formi da koristim. potrebno je da se napravi neka vrsta liste sa nekoliko kolona (mozda preko list boxa). A u tabeli imam naziv sektora, naziv,radne jedinice,naziv sekcije, naziv sluzbe. Tako da se po ucitavanju forme ucita prva kolona koja sadrzi imena gradova,zatim kad se klikne u prvoj koloni na grad, da se u drugu kolonu ucitaju svi Sektori,zatim u trecu da se izlistaju sve sluzbe koje su iz tog sektora i tog grada,onda u cetvrtoj da se odabere recimo neka sluzba i da se ta poslednja vrijednost zapamti u neku drugu tabelu... da li postoji takva mogucnost,jer bezveze mi je da pravim 10 combo boxova,jer nikad ne znas sta ce korisnik da odabere,vec da od njegovog odabira zavisi sta ce se ucitavati u sledecu kolonu,tako da se dobije nesto tipa: -------------------------------------------------------------------------------------------- Neki tip objekta * lista neka -------------------------------------------------------------------------------------------- | Gradovi | |Sektori| |Sluzbe| --------- -------- ------- |Beograd | | SOJ | |GSS |Novi Sad| |GEF | | JJK | i sad recimo odaberem Novi SAd,pa mi se pojavi lista SOJ i GEF,pa opet iz te liste nesto izaberem,ako samo dobro objasnio sta hocu |