[ wwsshockwave @ 01.08.2010. 13:16 ] @
| pisti mi alarm sa malim varijacijama u frekvenciji, ali je konstantono pistanje u pitanju. kuciste mi je cisto, cpu fan je ok kao i nova pasta za cpu.
btw, kada udjem u program za monitor temp SPEEDFAN ili EVEREST tada prestane da pisti posto se aktivira senzor da prikaze temparaturu!!
video snimak:
pc.mp4
maticna ploca: GIGABYTE GA-P35C-DS3
cpu: Intel Prescott2M 3GHz
gpu: ati radeon x700
mem: 2x 1GB Kingston RAM
zvucna: ESI Juli@
sta je u pitanju?
tnx |
[ calexx @ 01.08.2010. 14:51 ] @
Da nije alarm za otvoreno kućište? Ili je neka temperatura prešla iznad one na kojoj alarmira?
[ Intel-V @ 02.08.2010. 14:51 ] @
Pazljivo odslusaj da nije propistala neka zavojnica na ploci/u napajanju ili da nije neki od kulera. Kulere eliminisi tako sto svaki uspori malko prstom, da vidis hoce li se promeniti pistanje, pa javi sta se dalje desava.
[ Nenad Vranjanac @ 02.08.2010. 23:11 ] @
takođe, ima vrlo jednostavna proba - pokreni nešto cpu zahtevno (ako ništa drugo ostavi desktop i drži f5 nekih 30-40 sec.)
pa vidi da li će prestati od toga.
ako da, to ukazuje da baguje fan fail warning i treba ga isključiti.
[ wwsshockwave @ 03.08.2010. 21:23 ] @
temparature su normalne, a u bios sam izkljucio zvucna upozoravanja, a i dalje pisti -.-
pistanje pocinje bez ikakve veze sa time koliko je procesor opterecen, tj. pocne da pisti i na idle, a npr renderujem nesto, a ne pisti, a moze i obrnuto. wtf
definitivno leti vise pisti, a temp su ok wow
pistanje prestaje, kao sto ste videli, kada otvorim softver za monitoring temparatura u racunaru.
brw, ima obicaj da se restartuje iz cista mira posle nekoliko sati rada
nije alarm za otvoreno kuciste xD a ne znam sta tacno znaci ovo
"Pazljivo odslusaj da nije propistala neka zavojnica na ploci/u napajanju"
hvala
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.