[ smal @ 01.08.2010. 17:40 ] @
Može li neko da mi malo bliže objasni kako se koristi pojam iz naslova teme?

Naime, redovno koristim linkovane ODBC tabele, koje često nisu indeksirane onako kako bi meni odgovaralo, a na šta ne mogu da utičem. Pošto su takođe često u pitanju veliki recordsetovi, cenim da bi pretraga, izvršavanje kverija, štampa reporta i sl. bila dosta brža da indeksi postoje, što sam probom i potvrdio...

E, onda sam saznao da postoji i nešto što se zove Pseudo Index. Evo šta kažu o tome na office.microsoft.com:
Citat:
Naredbu CREATE INDEX možete koristiti za kreiranje pseudo indeksa u povezanoj tabeli u ODBC izvoru podataka, kao što je Microsoft® SQL Server™, koji ne sadrži indeks. Nije vam potrebna dozvola za udaljeni server, niti vam je potreban pristup udaljenom serveru da biste kreirali pseudo indeks, a udaljena baza podataka ne sadrži informacije o pseudo indeksu, niti on na nju utiče. Istu sintaksu možete koristiti za povezane i izvorne tabele. Kreiranje pseudo indeksa u tabeli koja je obično samo za čitanje može biti veoma korisno.

Onda ima i sintaksa i tako to, a mene zanima gde i konkretno kako se to koristi, pošto mi je sve to prlično nejasno Ima li neko iskustva sa ovim?