[ obama @ 02.08.2010. 07:07 ] @
Kada fotoaparat uštekam u komp, mrtva kapa, ne dešava se ništa. Probao sam druge fotoaparate i njih komp bodmah prepozna. Probao sam i mp4 player i navigaciju, sve radi. Probam ponovo sporni fotoaparat, i ni da mrdne. E sad probam taj isti aparat na drugom kompu radi, na lap topu takođe radi sve kao singerica.
Znači, moj aparat je ne vidljiv mom i samo mom kompu, dog su bilo koji drugi uređaji mom kompu vidljivi u svim USB ulazima.
U pitanju ke kompakt samsung pl70.


Obama junior
[ lazarovm @ 03.08.2010. 16:06 ] @
Ideš lepo u "device manager", kada je aparat priključen na komp, upališ ga, sačekaš par trenutaka, vidiš da li se nešto dešava, da li prijavi bilo koji uređaj ili "unknown device", i obrišeš ga desnim klikom na "uninstall device"... Raskačiš fotoaparat, ponovo priključiš i trebalo bi da radi... USB je kilav i često pobrka lončiće, pa se uređaj zaglupi...

Procedura se minimalno razlikuje u zavisnosti od OS.

Ako to ne pomogne, onda probaj sa instalacionim diskom koji si dobio uz fotoaparat.
pozz
[ obama @ 03.08.2010. 22:13 ] @
Ništa se ne dešava kada priključim aparat u komp, nikakvih promena nema, kao da sam promašio USB utičnicu. Dolazio je čovek, reinstalirao windows, mislim sve pobrisao pa ispočetka, mučio se i na kraju odustao. Ovo jednostavno nema nikakve logike.
Rešio sam tako što sam pazario čitač kartica, i sada moram da vadim karticu svaki put iz aparata. To mi baš nije trajno rešenje, ali poslužiće.
Ipak bih jako voleo da rešim problem, s obzirom da ima dana kada i po dvadesetak puta vadim i stavljam karticu u aparat.

pozdrav
[ BBS @ 04.08.2010. 09:49 ] @
Instaliraj drajver za taj tvoj aparat ili namenski softver koji dolazi uz aparat. Koja je logika da preinstaliraš sistem? Zašto dopuštaš da ti razni mešetari i ne znalice rade tako nešto?

Koji aparat je inače u pitanju i jesi li ga kupio u kompletu ili ne (mislim na softver)
[ Zoran Rodic @ 04.08.2010. 15:12 ] @
Pa generalno, sve izrečeno do sada ima logike, jer se do sada na takve i slične načine uspešno rešavalo pitanje neprepoznatih uređaja.
Od onoga što pominje Lazarov, preko instaliranja poslednjeg SP (service pack) , pa sve do reinstaliranja sistema, kada zaista ništa više ne urodi plodom.
Opcije, neispravnog kabla, napajanja ... samog usb porta, su takodje uvek u opciji.

Od svega toga najmanje ima šansi da bih ikada ikome preporučio instaliranje drajvera, .... ALI :)

Samsung kaže sledećePL70 Software - DOWNLOAD

Tako da, probaj ... zašto da ne?

Inače, čitač kartica je sasvim regularno rešenje za transfer slika na PC, čak daje i određene prednosti kada je u pitanju brzina prenosa materijala, ili recimo kada je u pitanju spašavanje podataka.

Iskreno, ja čak i nemam USB kabl :)

[ lazarovm @ 04.08.2010. 15:28 ] @
Nema logike i ne može se desiti da je neispravno nešto do fotoaparata ili kabla, ako čovek kaže da na drugim konfiguracijama sve radi!

Ali ne vidim ništa loše u USB čitaču, čak ga i preporučujem... Batali kabl i glupe drajvere, kad baš neće, čitač ti je brže i pouzdanije rešenje.

poz
[ obama @ 04.08.2010. 15:34 ] @
[email protected]

Napisao sam u prvom postu da je u pitanju Samsung PL70.
Za njega ne trebaju drajveri, njega komp prepoznaje kao removable disk. Aparat je u startu kada sam ga prvi put prikačio na komp radio odlično, i tako ovih par meseci, i sada se ukopao kao mazga. Da ga reklamiram nema logike, drugi računari ga odmah prepoznaju, pa će tako i onaj u ovlašćenom servisu.
Nosio sam juče računar na pregled u jedan servis. ustanovili su da svi USB ulazi rade normalno, kao i sve ostalo.
[ Zoran Rodic @ 04.08.2010. 15:50 ] @
A kakav je taj XP na tvom sistemu?

Da li je legalan ili neki neispitani pirat , ...... neki Black edition ... ili slično?

[ negas @ 02.08.2017. 04:36 ] @
Da ne otvorim novu temu, imam sličan problem:

Snimao sam klipve i fotke na telefonu a sve je išlo na SD. Telefon isključim (istrošila se baterija na nula%) uključim. Nema ničega, nijedna fotka i snimak sa SD, ali uredno stoje po količini GB-ta. Vide se samo fotke i snimci koji su na HDD fona.
Povežem fon preko kabla kako bih preko RECUVA i sličnih programa povratio ako može, međutim imam ovaj problem sada:

Recuva i slični programi ne rade iz prostog razloga što mi se telefon ne ponaša kao klasičan storage device već kao portable media, tako da je nemoguće telefon odabrati za drive i pustiti program da radi.

Na nekim formuimam pročitah ovo:
"
Postavi telefon u removable device mod ili multimedia device (da ga vidi kao USB ili kameru) i onda može da vrti po njemu čak i do 100 ciklusa unazad, ali obrati pažnju: kod tebe se ipak radi o telefonu a na android telefonima 30% datoteka se konstantno mijenja (tempovi, cookies, .inf/dat, crash logovi i sl.) pa pazi da nešto ne zezneš kod oporavka i uvijek vraćaj podatke prvo na neki folder na PC-u a ni u kom slučaju odmah nazad na telefon."

Kako postaviti?
U pitanju je Nokia Lumia 630.
[ ademare @ 02.08.2017. 10:49 ] @
Imam Lumiu 530 , znaci malo slabiji model i retko ga koristim , odvratan mi je win phone, i ne mogu da se naviknem na njega .

Zadnji put kada sam ga koristio , imao sam identican problem , snimao filmcic i na kraju nema nista na SD kartici , ni u telefonu od njega . Znaci desava se to kod Lumia . Meni film nije bio narocito vazan , pa nisam ulazio u problem , da jesam , sad bi mozda mogao nesto konkretnije da ti kazem

U svakom slucaju mi pitanje nije bas potpuno jasno . Znaci ako sam dobro razumeo , ti smatras da je snimak na telefonu , negde u njegovoj memoriji, samo ga sistem ne vidi ? Nije mi jasan deo ovo oko Gb , gde pises da je kako treba , jel se to odnosi na memoriju telefona , pa na osnovu toga mislis da je snimak tu ?

U svakom slucaju , saveti i trikovi sa Androida nemaju mnogo veze sa win phonom .Zato i koristim Android telefon , a Lumia vecinom stoji .

Win phone je mrtva platforma i samo se ceka dan da to MS zvanicno proglasi i ugasi servere , kao sto je radio da sada i previse puta u svojim Propalim projektima .
[ negas @ 02.08.2017. 15:57 ] @
Ne, pišem o prostoru na SD svo vreme. Dakle, prostije, SD je kapaciteta 4GB, 1GB su fotke i video koje sam napravio snimajući telefonom. Tel se isključio, i kada sam uključio na SD i dalje stoji tih 1GB zauzetosti, ali se ne vide ni fotke ni ti video klipovi. Ne vide se ni na fonu a ni kada kablom priključim fon za komp.
A najogore je što fon komp prepozna kao portable media, a ne kao kao klasičan storage device, kao što je kod USB-a standardno, pa Recuva (program za traženje tih sakrivenih fajlova) ne može ni da odabere portable device, već samo storage device.

Neko je napisao na drugom forumu:
"Postavi telefon u removable device mod ili multimedia device (da ga vidi kao USB ili kameru) i onda može da vrti po njemu čak i do 100 ciklusa unazad, ali obrati pažnju: kod tebe se ipak radi o telefonu a na android telefonima 30% datoteka se konstantno mijenja (tempovi, cookies, .inf/dat, crash logovi i sl.) pa pazi da nešto ne zezneš kod oporavka i uvijek vraćaj podatke prvo na neki folder na PC-u a ni u kom slučaju odmah nazad na telefon."

Kako postaviti?
Ako to uspem, program će pretražiti SD, ovako ništa.
[ SlobaBgd @ 02.08.2017. 16:15 ] @
Ubaci SD Card u adapter i direktno je priključi na komp u odgovarajući slot ili u USB port. Tada će komp videti SD karticu kao drajv, i moći ćeš sa njom da radiš sve što bi mogao i sa hard diskom, pa i da vršiš povraćaj fajlova.

Samo da ti napomenem, telefon nema HDD (hard disk).
[ ademare @ 02.08.2017. 18:08 ] @
To je dobar savet . Da sam razumeo pitanje, napisao bih nesto slicno
[ negas @ 04.08.2017. 01:39 ] @
OK, hvala SlobaBGD. Hvala i za HDD fona ;) Havala i tebi ademare.
Snađoh se ovako: Ubacih sd u drugi stariji fon i njega primećuje kao drajv. Recuva je pronašao stare video klipove, ali kada ih prebaci na HDD računara oni ne mogu da se puste ni u kom programu. U mnogima sam probao. Ti klipovi su zadržali svoju "težinu", tipa jedan je 16mb, drugi 25mb, treći 30mb i td...ali ne mogu da se reprodukuju. Ima li ovde leka? Pokušao da konvertujem, neće...

Dakle sada je potreban oporavak ovh fajlova ?!?

[Ovu poruku je menjao negas dana 04.08.2017. u 03:16 GMT+1]