[ toci @ 02.08.2010. 22:09 ] @
U pitanju je sledeca konfihuracija i WIN7:
1. AMD Phenom II X3 720 Black Edition
2. Gigabyte GA-MA790FX-DS5
3. Asus 8600GT
4. WD 500GB
5. 2x1GB Kingston i
6. Napajanje Chieftec 360W

Do pre 10-tak dana kada sam imao Athlon-a, sve je radilo OK, bez ikakvih problem. Ali kao sto sam rekao, pre 10-tak dana sam promenio Athlon-a sa gore pomenutim Phenom-om i do danas je masina radila normalno. Medjutim, danas je krenuo neki famozni reset sam od sebe na svakih, odprilike, 1h!!! Da napomenem da sam prilikom zamene procesora update-ovao i BIOS, sa F5 na F7 verziju (trenutno postoji i F8 beta verzija)!
Posto sam precesljao sve ovde na forumu i video savete za problem "reset", da kazem da sam odradio nekoliko testova sa Hiren's Boot, sto se odnosi na GoldMem (radio je nehih 1H:45min i uvek je pisalo PASSED), zatim sam testirao i HDD, nije pronasao nokakvu gresku, malo sam testirao CPU i grafiku i tu je pisalo PASSED itd. Takodje, proveravao sam i kulere, svi su ispravni! Instalirao sam i nekoliko programa za pracenje temperature CPU ali oni pokazuju da CPU nije presao 42C, mada kada sam ga brzo resetovao kada mi je CoreTemp pokazivao 43C i usao u BIOS, tamo mi je prikazivao temperaturu oko 49C procesora! Ali, kazem vam, da sam ove testove sa Hiren's Boot-a radio nekoliko sati NON-STOP i da se kompjuter nije resetovao tom prilikom! Nocas su da odradim HOTCPU, pa cu ujutru da vidim o cemu se radi.
E sada, mene zanima ako i HOTCPU prodje test, sta moze biti razlog ovog reseta???!!!
Da napomenem, da sam instalirao i nove driver-e za graficku!
Ne znam, koliko je ovo bitno, ali zbog napajanja da kazem da imam prikljuceno: skener, stampac, 2 externa HDD-a, MagicJack i to bi bilo to!

Svaki savet i pomoc su dobrodosli! :)
[ yolja624 @ 02.08.2010. 22:22 ] @
da to napajanje nije malo "tanko"... prvo tipujem na njega. CPU kad se malo zaposli hoce da povuce 191W

http://www.xbitlabs.com/articl...-phenom-ii-x3-720_9.html#sect0

a racunaj na ostale periferije... ihahaaaj...
[ toci @ 02.08.2010. 22:34 ] @
Pa, mozda je napajanje, nisam siguran! Evo pre par minuta mi se zamrzo racunar u Windows-u i morao sam da ga resetujem! Nije problem da se zameni napajanje samo moram biti siguran 100% da je do njega! Kazem, sa Athlon-om je radilo sve OK! Da li mozda problem ne pravi BIOS?
Evo upravo sada, posle zamrzavanja, proslo je mozda 4-5 min. i opet se resetovao sam od sebe!!
Bas me nervira ovaj RESET!!!
[ Miroslav Cvejić @ 02.08.2010. 22:35 ] @
Stavi jače napajanje na jedan dan...
[ toci @ 02.08.2010. 22:36 ] @
Znas li nekoga ko rentira napajanja na jedan dan? :))))

Ali ako je do napajanja, kako je 10-tak dana sve radilo kako treba a sada odjedanputa puca?!
[ Miroslav Cvejić @ 02.08.2010. 22:51 ] @
Bilo koji servis će ti ugraditi napajanje i testirati ga da utvrdi da li se resetovanje manifestuje.

Ako već niko od društva nije voljan da iščupa i pozajmi svoje napajanje.

A to što je radilo 10 dana i sad se resetuje, gledaj iz drugog ugla. Moglo je da radi 10 sati i strada napajanje i sa sobom popali ostatak komponenti (lično video takav slučaj).
[ toci @ 02.08.2010. 22:52 ] @
OK
Sutra cu nesto napraviti pa javljam sta je bilo!
[ toci @ 03.08.2010. 16:41 ] @
Evo da kazem sta se desavalo! Nisam odradio HotCPU ali danas sam promenio napajanje i racunar je radio normalno. Onda mi je laknulo jer sam pomislio da je napajanje. A onda, pokrenuo sam otpakivanje igrice koju sam skinuo juce i koju sam 3-4 puta bezuspesno pokusao da otpakujem jer se uvek desavao fatalni reset i zamislite, ponovo kada sam dosao da 24-og dela tj. 24.rar-a opet se desio reset! Posto sam tada posumnjao da je to glavni uzrok mog reseta, ja sam ponovo pokrenuo otpakivanje ( sa jacim napajanjem ) i opet "RESET" kada dodjem do "24part.rar"!!!! Zatim vratim svoje slabije napajanje i evo vec 4-5h radi bez problema!!!
Jos uvek mi nije jasno, kako je otpakivanje igrice prouzrokovalo reset?!!!!
[ flighter_022 @ 03.08.2010. 19:05 ] @
Odmah po resetu, ali bas ODMAH, udji u BIOS setup, i proveri koja je temperatura procesora.
[ toci @ 03.08.2010. 21:37 ] @
Citat:
flighter_022: Odmah po resetu, ali bas ODMAH, udji u BIOS setup, i proveri koja je temperatura procesora.

Temperatura je oko 49-50C
[ okram_ca @ 04.08.2010. 09:21 ] @
Moguce je da ti je i do sistema problem.
Instaliraj ponovo sistem.
Moguce je da ti je neki virus.
A koje si napajanje stavio?
[ toci @ 04.08.2010. 10:32 ] @
Stavio sam COOLER MASTER GX Series 80 Plus 650W RS650!

[Ovu poruku je menjao toci dana 04.08.2010. u 14:24 GMT+1]
[ toci @ 04.08.2010. 13:19 ] @
Jutros sam ostavio racunar da nesto skida sa neta, cisto da vidim da li ce da radi kada se vratim, ali vidim da se resetovao!!!!
Sada cu da ukljucim antivirus da vidim da li je u pitanju neki virus!!!
[ Miroslav Cvejić @ 04.08.2010. 13:56 ] @
Nemoj, pokreni ga pre OSa, (avira rescue CD) i očisti ako ih nađeš.
[ toci @ 04.08.2010. 17:08 ] @
Avira je pronasla neke greske i sl. i nadam se da je uradila nesto povodom toga!
Sada ne znam vise stvarno o cemu se radi! Kada se racunar resetuje i udjem odmah u BIOS, tamo mi pokazuje temperaturu procesora oko 49-50C.
CoreTemp mi je pokazivao oko 43C, mada mislim da CoreTemp mi nije ocitavao pravu temperaturu.
Sada sam instalirao SpeedFan i evo slike!

Nije mi jasno zasto mi stalno pokazuje Temp3 - 90C!!!! Da li je ovo moguce i kako???!!

P.S. Zasto mi pokazuje samo da imam jedan kuler, kada i CPU i graficka imaju svoj! Kuler na CPU-u je OCZ!

[Ovu poruku je menjao toci dana 04.08.2010. u 18:35 GMT+1]
[ Binary Mind @ 04.08.2010. 19:23 ] @
Vec je receno da je mozda problem u sistemu. Pored toga uputno je testirati plocu da drugim modulima RAM-a i drugim hard diskom i pored toga sto dijagnosticki softver javlja da je i sa jednim i sa drugim sve u redu, mada ako je stvarno hardverski problem nije iskljuceno da problem pravi bilo koja komponenta ukjlucujuci i periferije poput tastature ili misa (treba probati i sa promenom tih komponenti, ako mozes da nadjes rezervne)... Ako ti rezervni hardver nije pri ruci, kao sto najverovatnije nije (Zakljucujem po onom komentaru o rentiranju napajanja.), pocni sa ponovnom cistom instalacijom Windows-a (ne Repair nego Clean Install).
[ toci @ 05.08.2010. 06:48 ] @
Instaliracu WIN, danas ili sutra, pa se javljam!
[ Binary Mind @ 05.08.2010. 09:55 ] @
Nema potrebe za nerviranjem. Polako, strpljivo i docices do problema... Brzina je potrebna za hvatanje buva i ubijanje komaraca u letu rukama bez pomocnih rekvizita. U ovom poslu vazi ugalvnom: "Sto je brzo, to je kuso".
[ toci @ 05.08.2010. 15:23 ] @
:))))))
[ toci @ 06.08.2010. 11:57 ] @
Instalirao sam "potpuno nov" WIN7 i sada cekam da vidim hoce li se ponoviti "reset"! Odgovor cu napisati za 1-2 dana dok se PC malo istestira !
[ toci @ 09.08.2010. 22:18 ] @
Za sada sve radi kako treba!
[ toci @ 10.08.2010. 19:20 ] @
I opet reset!!!! Ali definitivno je neki virus!!! Evo, okacicu sliku da pogledate o cemu se radi, jer ja ne znam kako da ga obrisem, posto ESET kaze da ne moze da ga obrise!
Savet je dobrodosao!

[ dakis @ 21.08.2010. 23:22 ] @
Probaj sa kaspersky rescue disk.Pozdrav!
[ okram_ca @ 22.08.2010. 09:45 ] @
Kako si instalirao sistem.
Verovatno ti je ostao neki virus negde na hdd.
Uradi sistem ponovo ali ceo hdd da se formatira.Ponovo napravi particije znaci sve u fullu.
[ awaks @ 22.08.2010. 17:59 ] @
Novi procesor sa ispravnim kulerom... Apdejtovan bios... Novo napajanje... A sam se restartuje a mene to asocira na pregrijavanje neke komponente ali kazes da su kuleri ok cudno pravo! E sad sto se tog virusa tice poslusaj kolegu okram_ca i ponovo odradi sistem ali formatiraj citav hdd da ne bude ponovnih iznenadjenja! Ako je problem softverske prirode a sto je veoma moguce nakon clean install.a cemo znati vise! Tipkaj nam i bez frke rijesicemo zajedno to vec nekako!

p0zz

P.s.
Provjeri za svaki slucaj postavke u Bios.u sa frekvencijama i naponima da nesto nije OC.ano (mozda da resetujes CMOS tako najsigurnije dodje)
[ mrbakero @ 13.09.2010. 18:51 ] @
ako je virus combofix sa bleeping computer i u safe modu skeniraj