[ erminmo @ 04.08.2010. 22:45 ] @
Ovako u MS ACCESSU s obzirom da radim sa bazom podataka interneta i sve zapise imamo tacno kad se neko konektovao ili diskonektovao e sad imam jedan problem kad sve to prebacim u MS ACCESS i zatim u query kako da povezem dvije razlicite tabele sa istim userom... da malo pojasnim i dam primjer... imam dvije tabele jedna se zove POTROSNJA a druga KORISNICI u obe te tabele imam username i u jednoj tabeli imam sve korisnike nisu dupli npr. katarina, marko, a drugoj tabeli imam iste te korisnike samo uduplane npr, katarina , katarina , katarina, marko, marko, marko i tako puno puta , e kako sad da povezem ove dvije tabele da ovo jedno ime prikaze jednom a ne vise puta, a ujedno da mi sabere MB, evo primjer kako to izgleda pa ako neko ima ideju... Evo i primjera znaci vidjet cete u tabeli kako imam katarina nekoliko puta i zapise download-a i upload-a za svaki put kad se konektovala i koliko je skinula, e meni treba sad u query da mi izbaci jednom username katarina i da izbaci ukupnu sumu download-a i upload-a Unaprijed hvala svima i nadam se da ste skontali moj problem Lp |