[ zeljko kalakovic @ 12.08.2010. 20:39 ] @
Telefon trazi kod da za odgranicavanje. Zanima me dali mozedase iz telefona izvuce samo phonebook tj. da kontakte koji su bili u njemu dobijem nazad. Kada pokusam dadobijem imei sa *#06# on pokaze ???????????????.

da li je moguce i na koji nacin povratiti kontakte.
[ svakaVamcast @ 13.08.2010. 06:47 ] @
Ajde prvo (ali iskreno) kazi kako je dosao u takvo stanje (telefon) ???????????????, posto sam od sebe nikada, ali nikada ne moze !
[ zeljko kalakovic @ 15.08.2010. 20:22 ] @
Bio je u jednom servisu u kom su probali da izvuku imenik. Na moje pitanje dali je to moguce dobio sam potvrdan odgovor ali kasni jemi je receno dase to ne moze*#JELMENEKOZEZA#
ne razumem moze ili ne moze zato sam i postavio ovu temu.
[ svakaVamcast @ 15.08.2010. 20:46 ] @
Mislim da nije fer, lepo sam te zamolio da mi napises kako je telefon dosao u ovaj mod, odnosno ko je i kako doveo telefon do 15 x ?

Nikako ti ne mogu pomoci, ako mi ne kazes, ali iskreno. Nema veze, mozes reci i da je tetka ga dovela u ovo stanje, bitno mi je da mi kazes sta je uradjeno da bi dobio 15 x ?

Jedino tada ti mogu reci dali mozes nesto da uradis sa njim !

Ajde da probamo ponovo iz pocetka :

Kazi kako je dosao u takvo stanje (telefon) ???????????????, posto sam od sebe nikada, ali nikada ne moze !
[ zeljko kalakovic @ 16.08.2010. 20:46 ] @
Iskreno najiskrenije telefon je odjednom blokirao tj. pokazivao poruku na ekranu TELEFON JE OGRANICEN i trazio kod za odgranicavanje. Probao sam u servisu ali oni nisu uspeli nista. Imei telefona nisam ni gledao dok nisam nesto cackao po forumima, gledao dali neko ima slican problem kako bih se nekom obratio za pomoc, tada sam ja probao da proverim imei imao sam sta da vidim. Ne znam da li je tako bilo pre nego sto sam ga odneo u servis jer nisam proveravao taj famozni IMEI. Mogu jedino da odem u servis pa da ih pitam sta su mu uradili, ali mislim da ce mi pokazati gde su vrata ko sam ja da ih pitam sta oni i kako rade. Ne znam da li nesto znaci to da je telefon kupljen u Telenoru na ugovir jos pre skoro 3 godine imali to kakve veze sa njima. Ja oko telefona nisam nista cackao niti znam niti me to zanima samo pokusavam da povratim brojeve koji su mi jako potreni zato sam se obratio vama. Mislim da sam bio dovoljno iskren. Hvala na razumevanju.
[ svakaVamcast @ 17.08.2010. 07:41 ] @
Pa ovako :

1. Da je tako kako kazes, ti si mogao bez ikakvih problema da koristis telefon bez kartice u offline modu (jer je to Symb. i podrzava offline)
2. Mogao si "peske" prepisati imenik ili
3. Koristiti neki od programa (Nokia Data sw.)

A postoji i druga varijanta :

1. Telefon nije bio u takvom stanju (vec "mrtav")
2. Ovi u servisu ga flesovali nizom verzijom i "cackanjem" doveli do ovog problema (sa 15 x ?)
3. Posle toga nema teorije izvuci imenik, jer je obrisan prethodnim

Napomena :

Telefon sam od sebe (da ne budem nekulturan, pa kazem nikada) skoro nikada ne dolazi do 15 x ? sam od sebe. Uzrok mora biti drugi !

P.S. Nema nikakve, ali nikakve veze odakle je telefon !
[ zeljko kalakovic @ 18.08.2010. 19:11 ] @
Hala na vremenu ako je tako sta da se radi.
ps. Da li operateri mogu da pomognu na bilo koji nacin.