[ yhaker @ 13.08.2010. 19:16 ] @
Turska digitalna satelitska pay tv platforma Digiturk koja emitira posredstvom satelita Eutelsat W3A na 7° istočno od danas je značajno poboljšala svoju programsku ponudu sa nekoliko novih televizijskih kanala u standardnoj (SD) i visokoj razlučivosti (HD). Posebno je pojačana ponuda sportskih kanala i to samo dan prije starta engleske nogometne Premier lige koja će i ove godine biti ekskluzivno dostupna samo na Digiturku.

Tako su u Digiturku danas startali slijedeći televizijski kanali:

o FOX Sports Turkey HD,
o Penthouse HD (emitira samo u noćnim satima),
o Penthouse (emitira samo u noćnim satima),
o Premier League TV
o Premier League TV HD
o Nat Geo Wild HD
o Nat Geo Adventure

FOX Sports Turkey HD je HD verzija dobro poznatog sportskog kanala FOX Sports Turkey koji već godinama emitira u toj DTH platformi, na engleskom i turskom jeziku. Ljubitelji sadržaja za odrasle bit će sretni zbog dolaska kanala Penthouse i Penthouse HD koji emitiraju erotske sadržaje u večernjim satima, a tu su i novi dokumentarni programi Nat Geo Wild HD i Nat Geo Adventure, oba na turskom jeziku. Digiturk sada emitira čak 5 kanala iz produkcije televizije National Geographic Channel: National Geographic Turkey, NatGeo HD, NatGeo Wild, NatGeo Adventure i NatGeo Wild HD.
Ljubitelji nogometa pogotovo će biti oduševljeni sa specijaliziranim sportskim kanalima Premier League TV koji su posvećeni najboljoj nogometnoj ligi na svijetu - engleskom Premiershipu. Kanali Premier League TV i Premier League TV HD već sutra će emitirati prve prijenose utakmica engleskog Premiershipa.

Tehnički parametri novih kanala:

Satelit: Eutelsat W3A 7° istočno

Frekvencija: 11.513 GHz H, SR 27500, FEC 3/4
Kanali: Penthouse SD, NatGeo Adventure
Kodiranje: Irdeto, Cryptoworks

Frekvencija: 10.886 GHz H (DVB-S2 QPSK), SR 30000, FEC 5/6
Kanali: Penthouse HD, Premier League HD
Kodiranje: Irdeto

Frekvencija: 10.845 GHz V, SR 30000, FEC 3/4
Kanali: FOX Sports HD, NatGeo Wild HD
Kodiranje: Irdeto

Frekvencija: 11.471 GHz H, SR 30000, FEC 3/4
Kanali: Premier League SD
Kodiranje: Irdeto, Cryptoworks

Nakon što je Digiturk zbog konkurencije ostao bez popularnih dokumentarno edukativnih kanala iz produkcije grupacije Discovery Networks Europe i kanala iz produkcije Viacoma (MTV Turkey i Nickelodeon), ta platforma nastoji dodatno učvrstiti suradnju sa ostalim televizijskim kućama koje proizvode atraktivne kanale ali isto tako pokreće i brojne vlastite specijalizirane programe kao npr. filmski MovieMax.

(mPortal.com.hr)

Kad bi se Digi malo ugledao na njih.