[ ManPigBear @ 17.08.2010. 12:04 ] @
Skoro mi je tetka donela njen rachunar sa kojim ne zna shta se deshava. (ofc, zna samo da ga upali i udje na fejs) Nisam struchnjak za rachunare, ali znam neshto. Kada upalim rachunar, chuje se ono pishtanje (chitaj: beeping sound).. Chitao sam po temama i skontao da je najverovatnije problem u RAM memoriji. Pre nego shto je stigao kod mene: rachunar je pocheo da se gasi nakon 15 minuta rada... Zatim nije uopshte hteo da podigne OS, vec se restartovao nakon ochitavanja onog dela pred pokazivanje logon screen-a.. Ja sam otvorio kucishte i komplet ga ochistio prvo, hladjenje, slotove za RAM, napajanje.. Uspeo je jednom da digne sistem, a posle toga uopshte nije hteo. Odmah nako BIOS screen-a pishe da fali neki sistemski fajl. Ja sam imao jednom taj problem, i ispostavilo se da sam samo trebao da premestim RAM u drugi slot. (512MB DDR1, siroma) Sada, uopshte nece ni bios da pokrene, samo se chuje taj zvuk. Pokushao sam opet da ochistim slotove za RAM, ali u koji god slot da ubacim modul, isti je problem.. Jel to do modula? |