[ m4rk0 @ 18.08.2010. 14:30 ] @
Daljinski: Pilot supertel
TV: Beko NR KK14T61 TX

Na netu sam video neko uputstvo po kome se TV upali, pritisne se dugme "device select" pa dugme "code" pa se unese trocifrena sifra ? Jel to ispravan postupak ?

Meni je potrebna sifra za gore navedeni model televizora.
[ Radovi @ 18.08.2010. 18:37 ] @
pilot nece pomoci jer daje malo komandi za beko ali mozes nabaviti original za sve beko modele u svakom gradu u srbiji i po istoj cijeni kao pilot
[ alexa_pg @ 18.08.2010. 18:37 ] @
Za taj tip aparata mi nije poznat kod ali ga mozes pronaci uz pomos automatskog trazenja.

Supertel univerzalni daljinski upravljač, Autosearch
- Uključiti TV uređaj.
- Pritisnite dugme TV1 na daljinskom
- Pritisnite tipku CODE.
- Pritisnite tipku OFF i držite je stisnutu sve dok se TV uređaj ne isključi
- Cim se TV iskljuci otpustite dugme OFF. Kod ce biti automatski upamcen.
[ sseennaadd @ 18.08.2010. 21:44 ] @
Mislim da pilot ne pomaze u ovom slucaju ili nece da radi nikako ili radi polovicno (razbacane funkcije i sl.) najbolje rjesenje je orginal,a da ne govorim o slucajnom ulasku u sm,pa se ne zna izaci iz istog,na kraju kao rezultat dobije se jos i pokvaren tv....
[ m4rk0 @ 19.08.2010. 15:33 ] @
Probao sam autosearch ali se nista ne desava i definitivno cu uzeti originalni daljnski za beko. Samo me interesuje na koji nacin da utvrdim da li je zaista do daljinskog a ne do TV (bez nosenja u servis) ? Kolko se secam kad je daljinski ispravan on treba da blinka pri vrhu pri pritisku bilo koje tipke na njemu ? Jel tako ?

BTW: Ovako izgleda daljinski:

Na netu sam video raznih oznaka 10.1 , 10.2 , 10.4 itd za bekove daljince. Koji je moj "model" ?
[ m4rk0 @ 23.08.2010. 15:13 ] @
Nesto nije uredu sa slikom daljinskog, evo da pokusam ponovo:

[ tomazo @ 23.08.2010. 18:24 ] @
Po tvojoj slici odgovara ovaj 12.5
[ m4rk0 @ 31.08.2010. 14:42 ] @
@tomazo

Kupio taj koji si mi preporucio i radi ko podmazan. Hvala.
[ m4rk0 @ 15.12.2010. 16:44 ] @
Samo da javim da mi se ovaj zamenski daljinski pokvario vec posle 2 meseca. :S
Znaci moze da prebacuje samo kad se skroz priblizi TV-u. Nije do baterija.
Simptomaticno je to sto sam u isto vreme kupio i zamenski daljinac za samsung tv (onaj najzastupljeniji crt od 54cm) i on mi je isto pobrljavio posle 2 meseca. Pola dugmadi ne reaguje.

Odmah sam ja shvatio da su ziva sranja ti zamenski daljinci jer kad sam ih uhvatio u ruku nisu bili ni upola teski u odnosu na originale :(

Ima li gde da se kupe originali i po kojoj ceni ?