[ maxer @ 20.08.2010. 11:04 ] @
| Zna li neko neki dobar generator HTML koda za Javu, tj. neki paket koji bi se koristio za laku manipulaciju HTML tabelam iz Jave.
Npr. imam listu nekih automobila, i hteo bih da izgenerisem .html stranu radi tabelarne prezentacije tih automobila sa slikama, odlikama itd.
Ova web strana ne treba da ima nikakve funkcionalnosti tipa klijent-server vec samo prezentaciona svojstva. |
[ Dejan Lozanovic @ 20.08.2010. 13:43 ] @
Jasper Reports(imas gui zove se iReport
http://jasperforge.org/plugins...t_home.php?projectname=ireport), ako mislis da to generises staticki, cak sa jasperom mozes u istom trosku da pravis PDF,excel itd...
A ako mislis dinamicki da generises te stranice onda jsp + neki framework recimo spring MVC
[ Au197/79 @ 20.08.2010. 13:52 ] @
[ maxer @ 20.08.2010. 17:17 ] @
Potrebno je iz obicne desktop java aplikacije koja se koristi za vodjenje neke evidencije, generisati html stranu radi prezentacije tih podataka u obliku web strane i to je sve. JSP bi bio dobar jer sam radio u njemu ali ne znam kako da ga "spojim" sa obicnom java aplikacijom (bez klijent-servera) i kako da mu prosledjujem binove... Ali mislim da ce Velocity pomoci.
Hvala na brzim odgovorima.
[ bantu @ 23.08.2010. 08:22 ] @
A gdje čuvaš podatke iz te evidencije, u bazi? Onda je lako, digni neki tomcat i napisi web aplikaciju podatke kupi direktno iz baze.
[ maxer @ 23.08.2010. 09:57 ] @
Ova .html strana se generise dinamicki. Znaci, korisnik izabere template, postavi neke opcije, klikne na Export i kao rezultat dobije web stranu i sve se to radi iz java swing aplikacije. Podizanje nekog servera bilo bi suvise "glomazna" operacija, a uz to podatke cuvam u internim ArrayList-ama.
U svako slucaju resio sam problem sa Velocity-em i sve radi odlicno.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.