[ dimitt @ 21.08.2010. 13:18 ] @
Imam program xara3 koji generiše između ostalog i navigacione trake. To uradi tako što dizajnira gifove od kojih se sastoji navigaciona traka i "napiše" dva *.js fajla. Jedan se zove kao i gifovi i organizuje izgled fajla i funkcionisanje linkova. Drugi fajl koji se uvek zove xaramenu.js reguliše funkcionisanje svega toga. Ovako generisana navigaciona traka radi dobro u IE i u Operi. Ako se u toj navigacionoj traci postavi razvijanje padajućeg menija iz nekog dugmeta, ta opcija ne funkcioniše u firefoxu ni u chromi. Ja Javaskript ne ynam. Detektovao sam da unutar fajla xaramenu.js postoji deo koda koji je namenjen izboru brauzera po meni bi to bilo sledeće: Code: var IE5=(!NS4&&!NS6&&navigator.userAgent.indexOf('MSIE 5.0')!=-1);if(navigator.userAgent.indexOf('Opera')!=-1)NS4=1; Da li bih mogao da dopišem nešto da padajući meni proradi i u Firefoxu i chromi. Naravno, u index.php fajlu ova dva javaskripta pozivam kao i uvek svaki javaskript: Code: <!--navigation--> <div id="buttons" align="center"> <script type="text/javascript" src="xaramenu.js"></script> <script type="text/javascript" src="flavour.js"></script> </div> <!--navigation ends--> Molim hitan odgovor. |